ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ: Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας, ενημερώνοντας τους πολίτες για το πρόγραμμα και τους στόχους του Συνδυασμού για την περιοχή της Θεσσαλίας.

Επικεντρώνοντας σε σειρά μέτρων για την καλύτερη απόδοση της γεωργικής παραγωγής και της αγροδιατροφής σε πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ανάδειξη της εγχώριας πολιτιστικής κληρονομιάς ο κ. Κουρέτας έστρεψε τα βέλη του εναντίον του νυν Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού αλλά και κατά του υποψήφιου Ν. Τσιλιμίγμα, εστιάζοντας στο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, την έλλειψη σχεδιασμού, την εκτροπή του Αχελώου αλλά και τη χαμηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

«Το πλεονέκτημα της Θεσσαλίας είναι μοναδικό, αφού παρουσιάζει τριπλάσιο ΑΕΠ στην αγροδιατροφή από όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες», σημείωσε ο κ. Κουρέτας, περιγράφοντας ωστόσο τη στρέβλωση μιας περιφέρειας «που παράγει αλλά έχει μικρή παραγωγικότητα».

«Η Θεσσαλία καλείται πλέον να αναδείξει αλλά και να εκμεταλλευτεί προορισμούς-χρυσάφι όπως ο Όλυμπος ή το Περτούλι», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην εκτροπή του Αχελώου προσθέτοντας μάλιστα με νόημα πως «αν δεν ολοκληρωθεί η εκτροπή τότε η Θεσσαλία τελειώνει σε 20 χρόνια».

«Η πρωτοβουλία περνάει πλέον στους Θεσσαλούς πολίτες», υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, καλώντας όλους να στηρίξουν με την ψήφο τους το συνδυασμό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ