Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Αισιόδοξος για τη νίκη του συνδυασμού του την Κυριακή εμφανίστηκε από τον Αμπελώνα ο Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι που δεσμεύτηκε για μη επιβολή του 80% στο νερό

Τη βεβαιότητα ότι ο δήμος Τυρνάβου αλλάζει σελίδα και η Π¨ολη που Θέλουμε θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της Κυριακής εμφανίστηκε από τον Αμπελώνα ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι μιλώντας σε μία ιδιαίτερα μαζική και ενθουσιώδη συγκέντρωση.

Στην ομιλία του ο κ. Αμάρι παρουσίασε πτυχές του προγράμματος του συνδυασμού ανακοινώντας μεταξύ άλλων την κατασκευή 3ου νηπιαγωγείου στον Αμπελώνα. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δέσμευση του συνδυασμού είναι η μη επιβολή του τέλους 80% στο νερό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο κ. Αμάρι παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος και τα έργα που προτείνει η “Πόλη που θέλουμε” λέγοντας:

ΑΞΟΝΑΣ 1. Εσωτερική ανάπτυξη του δήμου

-Σύγχρονες διαδικασίες διοίκησης.

-Στενή συνεργασία με τους συμβούλους, τα τοπικά συμβούλια, τους συλλόγους αλλά και μεμονωμένους δημότες.

-Βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών βασισμένη στην τεχνολογία.

-Βελτιστοποίηση των μηχανισμών αντιμετώπισης κινδύνων από φυσικά αίτια.

-Αναβάθμιση της ιστοσελίδας και του πληροφοριακού συστήματος του δήμου.

ΑΞΟΝΑΣ 2. Προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Προστασία του περιβάλλοντος

-Στις συνδετήριες δημοτικές οδούς μεταξύ Τυρνάβου και χωριών φωτισμός με φωτοβολταϊκά για την οδική ασφάλεια.

-Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των δημοσίων κτιρίων και εγκαταστάσεων.

-«Ούτε μια σταγόνα νερού χαμένη»: Ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία υφιστάμενου υδατικού δυναμικού (Τιταρίσιος,  Καναράς, Γαλογάβρα) και ειδικότερα στον Καναρά διευθέτηση του ρέματος προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

-Μελέτη και κατασκευή μικρών υδατοφραγμάτων για την εξυπηρέτηση των γεωργοκτηνοτροφικών αναγκών με έμμεσο αποτέλεσμα την προστασία των πολύτιμων υπογείων υδάτων του δήμου μας.

-Αποτελεσματική, ανταποδοτική και συνεχόμενη στον χρόνο ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση. Θα υλοποιηθεί με ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών ώστε η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή συνήθεια.

-Χώροι εναπόθεσης και συλλογής χρησιμοποιούμενων συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων.

-Κατασκευή μετεωρολογικού σταθμού πρόβλεψης και καταγραφής των καιρικών συνθηκών για άμεση ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

Ποιότητα ζωής

Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων:

-Καταγραφή δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

-Συνέχιση προγράμματος στείρωσης αδέσποτων.

-Τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων σε σημεία που θα μας υποδείξουν οι φιλόζωοι.

-Τοποθέτηση πινακίδων με ειδική σήμανση για την ορθή χρήση (πάρκα, παιδικές χαρές).

-Ενημερωτικές ημερίδες με την συνεργασία φιλοζωικών σωματείων και των κτηνιάτρων.

-Δημιουργία δικτύου διαδρομών για ενίσχυση του δρομικού και ποδηλατικού κινήματος που θα συνδέει το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων για χρήση αθλητικών δραστηριοτήτων γιατί για εμάς ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής.

-Διαμόρφωση των χώρων του παλαιού Δημαρχείου και της αίθουσας εκδηλώσεων Αμπελώνα.

-Αποχέτευση και βιολογικός Δαμασίου.

-Ολοκλήρωση της αποχέτευσης στον Αμπελώνα. Ένα έργο που εμείς είχαμε την θέληση και το ξεκινήσαμε και εμείς θα το ολοκληρώσουμε.

-Διαμόρφωση του κοιμητηρίου στον Αμπελώνα σε συνεργασία με την Εκκλησία.

-Φωτισμός εισόδων Τύρναβος – Αμπελώνα.

-Αγροτική οδοποιία και καθαρισμός των κεντρικών αποστραγγιστικών έργων των αναδασμών σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

-Διαμόρφωση του πάρκου στην είσοδο του Αμπελώνα από Τύρναβο και ανάδειξή του.

-Επαναπροσδιορισμός της τοποθεσίας των παιδικών χαρών στον Αμπελώνα βάση των αναγκών. Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο.

-Εναλλακτική οδική σύνδεση Τυρνάβου ¬- Αμπελώνα.

– Αστική οδοποιία και πεζοδρόμηση όπου προβλέπεται από το σχέδιο πόλεως Τυρνάβου και Αμπελώνα και διάνοιξη όλων των επικίνδυνων διασταυρώσεων. Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι προτεραιότητά μας.

-Πύκνωση δικτύου φωτισμού όλου του αστικού ιστού.

-Διαμόρφωση και ανάδειξη του κεντρικού τσιμενταύλακα στον Αμπελώνα.

-Προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος: Μάτι Τυρνάβου, Βρύση Τυρνάβου, Προφήτης Ηλίας, πάρκου Αγίου Γεωργίου, κάστρο Δαμασίου, δάσος Πλατανουλίων , στο Βοτανοχώρι και λοιπού φυσικού πλούτου του Δήμου μας.

-Αισθητική αναβάθμιση του κέντρου Τυρνάβου και Αμπελώνα αλλά και στις πλατείες των κοινοτήτων.

-Προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και των ευπαθών ομάδων στους κοινόχρηστους χώρους και τις κτηριακές υποδομές του δήμου.

-Δημιουργία Μητροπολιτικού αθλητικού πάρκου και ψυχαγωγίας στον χώρο του πάρκου της τούμπας στον Τύρναβο.

-Δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου οδικής αγωγής στον Αμπελώνα.

-Δημιουργία πεζογεφυρών στο Δαμάσι.

-Μελέτη για δενδροφύτευση στον δρόμο για το ανοιχτό θέατρο Τυρνάβου.

-Διαμόρφωση αναχώματος από τη γέφυρα εισόδου Τυρνάβου έως τον Άγιο Παντελεήμωνα.

-Δημιουργία ασύρματου δικτύου (wifi) και wifi spots στον Αμπελώνα.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία λοιπόν στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας

ΑΞΟΝΑΣ 3.  Ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής και των υπηρεσιών Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

-Αξιοποίηση, ανάδειξη και συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.

-Φροντίδα για τους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και όλα τα σχολεία.

-Συνεργασία με τους άριστους εκπαιδευτικούς του δήμου μας και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

-Ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών.  Δημιουργία ειδικού χώρου στις δημοτικές βιβλιοθήκες που θα φιλοξενούν αντίγραφα από τα καταπληκτικά  βραβευμένα και όχι μόνο προγράμματα, που υλοποιούν τα σχολεία μας.

-Για μας η εκπαίδευση είναι ο πρώτος πυλώνας ανάπτυξης. Και για τον λόγο αυτό θα εντάξουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας την ανέγερση του 3ου Νηπιαγωγείου Αμπελώνα για τα νήπια του δυτικού τομέα, ένα πάγιο αίτημα των δημοτών του Αμπελώνα. Ακούμε τα θέλω των συνδημοτών μας και μαζί διαμορφώσαμε το πρόγραμμά μας. Το θέλουμε φίλες και φίλοι και θα το κάνουμε.

-Προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ και δημιουργία χώρου δημιουργικής απασχόλησής τους.

-Στήριξη και συνεργασία με όλους τους συλλόγους του δήμου μας για την ανάδειξη του έργου και των δράσεών τους.

-«Γνωρίζω την πόλη μου, αγαπώ τον πολιτισμό της». Ένα πρόγραμμα ανάδειξης και αξιοποίησης των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Ο Δήμος Τυρνάβου είναι πλούσιος σε δραστηριότητας αλλά φτωχός στην διαχείριση. Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε τις προσπάθειες και δράσεις φορέων και συλλόγων του δήμου μας για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του ελληνικού γίγνεσθαι και την βελτίωση του τρόπου ψυχαγωγίας μας.

-Ανάπτυξη δικτύου ανάδειξης των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών στοιχείων του δήμου μας.

-Δημιουργία ενεργειακών πάρκων σε συνεργασία με άλλους Δήμους.

-Αρωγός ο Δήμος στην δημιουργία εθελοντικού δικτύου συγκέντρωσης και διανομής ρούχων σε συνδημότες μας  που τα έχουν ανάγκη.

-«Καμία φιάλη αίματος χαμένη». Καθορισμός συγκεκριμένων ημερομηνιών αιμοδοσίας στον Τύρναβο σε συνεργασία με την αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα», η δράση του οποίου πρέπει να αναδειχτεί με ομιλίες σε όλα τα σχολεία.

-Διοργάνωση στον Αμπελώνα Πανελλήνιας Ημερίδας ενημέρωσης της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

-Αξιοποίηση, ανάδειξη και συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.

-Στήριξη ευπαθών ομάδων και στενή συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.

– Επαναπριοσδιορισμός της γιορτής των ηλικιωμένων. Δικαίωμα έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι στην γιορτή όπως και σε κάθε δράση που πραγματοποιείται από το Δήμο

ΑΞΟΝΑΣ 4. Οικονομική Ανάπτυξη και Απασχόληση.

-Δημιουργία γραφείου εκμετάλλευσης κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου. Θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο αποδοτικοί στον τομέα αυτόν. Η ανάπτυξη που θέλουμε όλοι και είναι δικαίωμά μας πρέπει να είναι βιώσιμη για να αντέξει στο μέλλον.

-Καθιέρωση ετήσιων συνεδριών αμπελοκομίας – αμπελουργίας στο Δαμάσι .

-Ετήσια διοργάνωση φεστιβάλ φιλαρμονικών.

-Επαναπροσδιορισμός της γιορτής κρασιού Αμπελώνα.

-Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

-Διοργάνωση φεστιβάλ Τσίπουρου και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

-Αναβάθμιση της γιορτής ανθοκομίας στον Αμπελώνα, της γιορτής αχλαδιού στα Πλατανούλια, της γιορτής κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι, του καρναβαλιού και μπουρανί  στον Τύρναβο.

– Θα ξαναδημιουργήσουμε δομές και δράσεις που παραγκωνίστηκαν όπως το χωριό του Αι Βασίλη, Ελευθέρια πόλης,  συνεργασίες με άλλους δήμους και ιδιαίτερα με τις αδελφοποιημένες πόλεις.

-Δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την τόνωση του εμπορικού κόσμου και για την επιχειρηματικότητα των νέων σε στενή  συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους Τυρνάβου και Αμπελώνα.

-Δημιουργία υποδομών και κατάλληλου  περιβάλλοντος για την τόνωση του πρωτογενούς τομέα, τόσο για την παραγωγή, μεταποίηση όσο και για την διάθεση των παραγόμενων προϊόντων στις αγορές που είναι πολύ σημαντικό για μεγάλη μερίδα των κατοίκων αλλά και για όλο τον Δήμο μας.

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ Αμάρι ανέφερε:

“Φίλες και φίλοι, ο συνδυασμός μας κάνει έναν όμορφο, ήσυχο προεκλογικό αγώνα, βασισμένος στις δικές μας αρχές και έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία της στείρας παλαιοκομματικής αντιπολίτευσης, θέλω όμως να αναφερθώ σε κάτι. Ο τρόπος που εμείς πραγματοποιούμε τον προεκλογικό μας αγώνα, μάλλον ενοχλεί κάποιους, έτσι προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να παραπληροφορήσουν τον κόσμο ότι  αν είμαστε εμείς η επόμενη δημοτική αρχή θα επαναφέρουμε το 80% στο νερό, κάτι τέτοιο φίλες και φίλοι ούτε έχει ειπωθεί ποτέ αλλά ούτε καν σαν σκέψη υπήρξε ποτέ από κανένα μέλος του συνδυασμού μας. Αυτό ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας κάποιων που προσπαθούν να ανακόψουν την δυναμική μας, μια δυναμική που δίνετε όλοι εσείς στον συνδυασμό μας μέρα με την μέρα, με την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, στον συνδυασμό που θα είναι ο νικητής της Κυριακής.

Σήμερα από εδώ,

Ζητώ ισχυρή εντολή την Πρώτη Κυριακή στις 26 Μαΐου, ώστε «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ», ο συνδυασμός της νίκης να μπορέσει με την δική σας ισχυρή εντολή να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Ζητώ από τους νέους να έρθουν κοντά μας! Να συμμετέχουν στις εκλογές. Να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να γνωρίσουν τους νέους υποψήφιους του συνδυασμού μας, τις θέσεις και τις προθέσεις μας, για τα θέματα που τους αφορούν.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι οι νέες – νέοι, είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας και μαζί τους θα οδηγήσουμε τον δήμο μας στην νέα εποχή”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ