ΜΕ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ “ΣΚΟΤΩΣΤΕ” ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Επίθεση του Αστ. Ροντούλη από το Αργυροπούλι σε όλους όσοι χρόνια τώρα δεν αφήνουν τον Τύρναβο να σηκώσει κεφάλι

Μπροστά στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία του Αργυροπουλίου,  ο υπ. Δήμαρχος της Δράσης Πολιτών, κ. Στέλιος  Ροντούλης , αναφέρθηκε κατ’ αρχήν  στον σχεδιασμό της Παράταξής του για τις αναγκαίες παρεμβάσεις ανάπτυξης του χωριού:

1) Σύνδεση των οικιών με το δίκτυο αποχέτευσης, 2) Λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, 3) Προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων, 4) Αναμόρφωση της κεντρικής εισόδου του Χωριού από την πλευρά του Τυρνάβου με φωτισμό, ποδηλατόδρομο και με ένα ευρύ πεζοδρόμιο, 5) Κατασκευή βοηθητικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου, 6)Εργασίες ολοκλήρωσης στο  Κλειστό Γυμναστήριο, 7) Αναπαλαίωση του Κοινοτικού Καταστήματος, 8) Λειτουργία Εκθετηρίου Λαογραφικού Υλικού, 9) Εργασίες ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου στις Δριστέλλες και στην Πηγή – Μάτι στη Λυγαριά, 10) Άνετη πρόσβαση στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, 11) Αξιοποίηση  του αρχαιολογικού χώρου της Ηλώνης στο Καστρί.

Εν συνεχεία , ο υπ. Δήμαρχος έθεσε τα παρακάτω διλήμματα στον κόσμο του Χωριού: ” θέλετε μια ανεξάρτητη διεκδικητική δημοτική αρχή  ή μια  δημοτική αρχή που έχει μάθει να σκύβει, για να εξασφαλίσει κομματικά εύσημα; Θέλετε μια ανθρωποκεντρική δημοτική αρχή ή μια δημοτική αρχή που θα κωφεύει στις εκκλήσεις των αδυνάτων συμπολιτών για αρωγή και βοήθεια; Θέλετε μια δημοτική αρχή που θα ασχοληθεί με το κυρίαρχο πρόβλημα της Χώρας, το δημογραφικό, τιμώντας με κίνητρα  συμβολικά τη μητρότητα ή θέλετε μια αδιάφορη για το θέμα δημοτική αρχή ;”.

Έτσι, ιδιαίτερη βαρύτητα  δόθηκε από τον κ. Ροντούλη στο πρόγραμμα ανάπτυξης του αγροτικού τομέα της τοπικής οικονομίας που έχει εκπονήσει η Δράση Πολιτών. Συγκεκριμένα, τόνισε εμφατικά: ” Σκοπεύουμε με τρία βασικά βήματα να δώσουμε μεγάλη ώθηση στην αγροτική μας παραγωγή: Πρώτον, να δημιουργήσουμε ένα Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων, για να απαλλάξουμε τους παραγωγούς από τον ασφυκτικό έλεγχο των μεσαζόντων, δεύτερον, να καλύψουμε με ένα Δίκτυο Αγρομετεωρολογικών Σταθμών την ολότητα του Δήμου, για να έχουμε πιστοποιημένα στοιχεία έναντι του ΕΛΓΑ, όταν δεν θα αποζημιώνει δίκαια τους παραγωγούς μας και, τρίτον, να οργανώσουμε μια Δημοτική Αγροδιατροφική Σύμπραξη, για να αποκτήσουν εμπορικό σήμα τα τοπικά προϊόντα”.

Επιπρόσθετα, ο υπ. Δήμαρχος δεν άφησε ασχολίαστο και το αποτύπωμα κοινωνικής αλληλεγγύης της Δράσης Πολιτών, αναφέροντας: ” Οι ασθενέστεροι οικονομικά συμπολίτες μας θα νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια, έχοντας ένα Ιατρείο Αλληλεγγύης, μια Τράπεζα Σίτισης και Ιματισμού, ένα Κοινωνικό Φαρμακείο και ένα Κοινωνικό Φροντιστήριο.Θα νιώσουν ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να απλώσει για αυτούς ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, για να μην εξωθηθούν στο κοινωνικό περιθώριο”.

Παράλληλα, ο κ. Ροντούλης , αφού μίλησε για τη δημιουργία ενός  Δημοτικού  Κέντρου  Νεότητας και για τη διαρκή ενδυνάμωση των ΚΑΠΗ , υποστήριξε ότι ο Δήμος Τυρνάβου θα ασχοληθεί ενεργά και με τη στήριξη της Οικογένειας, εφαρμόζοντας την ακόλουθη δέσμευση: ” Με τη γέννηση τρίτου παιδιού η Τυρναβίτισσα μητέρα θα λαμβάνει εφάπαξ 100 ευρώ, με τη γέννηση του τετάρτου 200 ευρώ και με την γέννηση του πέμπτου και πάνω παιδιού η οικογένεια θα απαλλάσσεται από την καταβολή δημοτικών τελών για ένα ολόκληρο χρόνο , στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων”.

Τέλος, ο υπ. Δήμαρχος ζήτησε από τους κατοίκους του Αργυροπουλίου να ενισχύσουν το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής που έχει σχηματιστεί στους κόλπους της τυρναβίτικης κοινωνίας και να δώσουν μια ευκαιρία και στη Δράση Πολιτών, για να πραγματώσει τον πολιτικό της λόγο.Όπως είπε:” Όλοι δικαιούνται να έχουν τη δική τους ευκαιρία δράσης για το καλό του τόπου τους.Έτσι, και η Δράση Πολιτών πρέπει να έχει την δική της ευκαιρία , για να κριθεί στη συνέχεια αυστηρά από τους πολίτες επί πραγματικού πεδίου”.

Συνάμα, ο κ. Ροντούλης, καταχειροκροτούμενος, διατύπωσε  ένα δυνατό πολιτικό σύνθημα που συγκίνησε πολύ κοσμο: ” Πολίτες του Τυρνάβου, με τη σφαίρα της ψήφου σας σκοτώστε το σάπιο αυτοδιοικητικό κατεστημένο που χρόνια τώρα κατατρώει ως σαράκι τον Τύρναβο. Απελευθερώστε τον δεσμώτη Τύρναβο από τις αλυσίδες της παρακμής και της υπανάπτυξης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ