«ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΙ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Γ.Σ ΝΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΦΩΤΟ)

Νέες διακρίσεις αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, πειθαρχίας μα και σπάνιου ταλέντου για τις αθλήτριες του ΓΣ ΝΙΚΗ Λάρισας που για πολλοστή φορά έκαναν περήφανο το σύλλογο, τους προπονητές, τους γονείς τους μα και την πόλη της Λάρισας κατακτώντας την 1η θέση στο Σύνθετο ομαδικό οι Παγκορασιδες

(για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο διασυλλογικό αγώνα της ΑΕΣΒΓΕ) και τη 2η θέση στο Σύνθετο ομαδικό οι Κορασίδες, ενώ επέστρεψαν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα με 17 συνολικά μετάλλια και 25 πλασαρίσματα στις 8άδες στις αποσκευές τους!

Πιο αναλυτικά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό έπεσε η αυλαία της αγωνιστική χρονιάς για τις κορασίδες της Νίκης στον αγώνα που πραγματοποίησαν το Σάββατο 13 Μαΐου, δίνοντας την επόμενη μέρα, Κυριακή στις 19 Μαΐου, τη σκυτάλη στις μικρές παγκορασίδες για να σημάνουν την «χρυσή» έναρξη της επίσημης αγωνιστικής τους χρονιάς. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης», το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Η ομάδα των κορασίδων έδωσε τον καλύτερο αγώνα της καταφέρνοντας να σκαρφαλώσει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην εκπνοή του αγώνα, ανάμεσα σε δύο ισχυρές ομάδες της συμπρωτεύουσας, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως διακρίθηκε ανάμεσα σε συνολικά 10 ομάδες της Βορείου Ελλάδος. Σημειώνεται πως αυτή η νίκη ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς η ομάδα της Νίκης αποτελούνταν στο 90% από κορασίδες πρώτης χρονιάς που έπρεπε να παλέψουν με μεγαλύτερες αθλήτριες σε ένα σημαντικό ποσοστό συμμετοχών. Οι αθλήτριες που αποτέλεσαν την ομάδα είναι οι : Βαλάση Αγγελική, Κατσαρού Ευθυμία, Κιούση Μαγδαληνή, Κανιούρα Αγγελική, Μυλωνά Άννα- Μαρία, Ευσταθίου Παρασκευή, Καπλάνη Περσεφόνη και Πορφυρίδου Ελένη. Πέρα όμως από την ομαδική τους διάκριση το μεγαλύτερο ποσοστό της ομάδας διακρίθηκε και στο ατομικό τόσο στο σύνθετο όσο και στους τελικούς οργάνων.

Αναλυτικά:

1.Level A

Κιούση Μαγδαληνή, 7η στο σύνθετο ατομικό, 8η σχοινί και 6η στεφάνι

Κατσαρού Ευθυμία, 11η στο σύνθετο ατομικό, 4η κορίνες και 5η μπάλα

Κανιούρα Αγγελική, 19η στο σύνθετο ατομικό, 7η σχοινί

Μυλωνά Άννα-Μαρία, 24η στο σύνθετο ατομικό

Καπλάνη Περσεφόνη, 36η στο σύνθετο ατομικό

1.Level B

Ευσταθίου Παρασκευή, 1η στο σύνθετο ατομικό, 1η στεφάνι, 1η κορίνες, 7η μπάλα και 8η στεφάνι

Βαλάση Αγγελική, 5η στο σύνθετο ατομικό, 5η στεφάνι και 5η κορίνες

Πορφυρίδου Ελένη, 13 στο σύνθετο ατομικό, 3η κορίνες, 8η στεφάνι.

“ Ήταν μια δύσκολή και απαιτητική χρονιά τόσο αγωνιστικά όσο και προπονητικά τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας σε αυτή την κατηγορία, με έντονες διακυμάνσεις στις αποδόσεις των κοριτσιών στους αγώνες. Στόχος μας ήταν η τρίτη θέση και για αυτό και παλεύαμε ύστερα και από το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα της πρόκρισης δυο εβδομάδες πριν.

Ωστόσο όλα τα κορίτσια έδειξαν πως όλα είναι δυνατά αρκεί να τα πιστέψεις και καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα παλέψανε και με τις σταθερές αποδόσεις τους πήραν το ασημένιο μετάλλιο κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της ομάδας του Αστέρα Κορδελιού καθώς η διαφορά τους ήταν μόλις διακόσια εκατοστά. Όλοι είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα όμως παραμένουμε συγκεντρωμένοι καθώς έχουμε συνέχεια τον επόμενο μήνα με την κατηγορία των παγκορασίδων” δήλωσε η προπονήτρια Σοφία Κανάκη.

ΟΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Το βάπτισμα του πυρός πήραν την Κυριακή και οι μικρότερες αθλήτριες της Νίκης, οι παγκορασίδες, στον πρώτο τους επίσημο αγώνα για φέτος. Με αξιοσημείωτη διαφορά 10 βαθμών διέπρεψαν κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό συνεχίζοντας την παράδοση της προηγούμενης χρονιάς, όπου και πέρυσι η Νίκη στον αντίστοιχο αγώνα βρισκόταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Οι αθλήτριες Παπαδημητρίου Ευαγγελία, Ζάχου Αφένδρα, Δρόσου Άρτεμις, Στεργίου Φανή, Κασκαμπά Μυρτώ, Καρκαντού Στυλιανή και Τοπαλίδου Ευθυμία για άλλη μια χρονιά επιβεβαίωσαν την επαγγελματική δουλειά που γίνεται από το προπονητικό δυναμικό του σωματείου και στις μικρότερες ηλικίες. Γεγονός που αποδεικνύεται και από τις ατομικές διακρίσεις των αθλητριών σε αυτό τον αγώνα.

Αναλυτικά:

1.Level A

Παπαδημητρίου Ευαγγελία, 3η στο σύνθετο ατομικό, 2η μπάλα, 3η χωρίς όργανο, 5η σχοινί και 6η στεφάνι

Κασκαμπά Μυρτώ, 5η στο σύνθετο ατομικό, 1η χωρίς όργανο 2η σχοινί και 5η μπάλα

Καρκαντού Στυλιανή, 8η στο σύνθετο ατομικό, 8η στο σχοινί και 8η μπάλα

2.Level B

Ζάχου Αφένδρα, 1η στο σύνθετο ατομικό, 1η σχοινί, 1η μπάλα 5η στεφάνι

Δρόσου Άρτεμις, 3η στο σύνθετο ατομικό, 1η στεφάνι, 4η μπάλα, 5η χωρίς όργανο, 8η σχοινί

Στεργίου Φανή, 6η στο σύνθετο ατομικό, 2η σχοινί, 3η χωρίς όργανο

Τοπαλίδου Ευθυμία, 6η στο σχοινί και 7η στο χωρίς όργανο

Τα θερμά της συγχαρητήρια καθώς και ευχαριστίες προς τις προπονήτριες Κανάκη Σοφία, Πιτσίλκα Ευδοξία, Μάντζιου Ανθή- Μαρκέλλα και προς τις καθηγήτριες μπαλέτου Νατσαρίδου Μαίρη και Ντάνου Αναστασία εξέφρασε, μετά το τέλος του απαιτητικού Σαββατοκύριακου, και η πρόεδρος του συλλόγου Μπελιάεβα Ναταλία, επισημαίνοντας πως η συστηματική δουλειά, ο επαγγελματισμός, η υπομονή και η αγάπη για το άθλημα αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας για ένα τόσο απαιτητικό άθλημα όπως η ρυθμική.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ