ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τη βαλίτσα γεμάτη χαρά και ενθουσιασμό επέστρεψε το «Σύνολο Μουσικής Μιούζικαλ και Κινηματογράφου» του Μουσικού Σχολείου Λάρισας από το 9ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που διοργάνωσε η Χορωδία “Κοραής” στη Θεσσαλονίκη από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2019.

Στη σπουδαία αυτή γιορτή της Μουσικής που ήταν αφιερωμένη στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, συμμετείχαν χορωδίες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πολωνία, τη Σερβία, τη Συρία και την Ιορδανία. Οι κόποι και οι προσπάθειες των 60 μαθητών μας στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία μιας και στο «Σύνολο Μουσικής Μιούζικαλ και Κινηματογράφου» απονεμήθηκε το Βραβείο Κοινού για την εμφάνισή του που πραγματοποιήθηκε κατά τη 2η ημέρα του Φεστιβάλ, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το Σύνολο εμφανίστηκε επίσης και στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ στον επιβλητικό χώρο του Ωδείου της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Το «Σύνολο Μουσικής Μιούζικαλ και Κινηματογράφου» του Μουσικού Σχολείου (που αποτελείται από χορωδία και ορχήστρα) με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Φρόσω Αστ. Κτιστάκη και την κ. Παρασκευή Καραγιάννη, ταξίδεψε μουσικά το κοινό στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μέσω γνώριμων μελωδιών, πρωτότυπα χορογραφημένων από τον χώρο του μιούζικαλ και του κινηματογράφου όπως: “Grease”, “Mamma Mia”, “La La Land”, “Οι εφτά λόφοι της Ρώμης”, “Rio” κ.α. Η απόφοιτος του Σχολείου και πρώην μέλος του Συνόλου, σολίστ και καθηγήτρια χορού, κ. Ελένη Μάρκου υπέγραψε τις πρωτότυπες χορογραφίες ενώ για τη στιλιστική επιλογή της εμφάνισης υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια κ. Ιφιγένεια Σδούκου. Την αποστολή συνόδευσαν επίσης οι καθηγήτριες κ. Άννα Τσακάκη και κ. Ιωάννα Ρόσκα.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή υπήρξε  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Ένα μεγάλο μπράβο στους νέους “πρωταγωνιστές” οι οποίοι δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν με τις δυνατότητες και την επαγγελματική τους συμπεριφορά, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η Μουσική είναι η τροφή της αγάπης που ενώνει τους λαούς από όπου και αν αυτοί προέρχονται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ