ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

O Όμιλος Αντισφαίρισης Νίκαιας, πιστός για μια ακόμη φορά στο ραντεβού του με τους μικρούς και μεγάλους του φίλους (5-18 ετών), διοργάνωσε για 12η συνεχή χρονιά το Παιδικό Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας (κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο γήπεδο, Δημοτικό-Γυμνάσιο Λύκειο), κατά τα πρότυπα των επίσημων προγραμμάτων

«play tennis» και «tennis 10s» της παγκόσμιας ομοσπονδίας αντισφαίρισης αντισφαίρισης (I.T.F).

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου, ο ΟΑ Νίκαιας φόρεσε τα γιορτινά του. Μουσική, χρώματα και παιδικές φωνές πλημμύρισαν τα γήπεδα με τις συμμετοχές από όλο το χώρο της Κεντρικής Ελλάδας να ξεπερνούν κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Συμμετείχαν οι σύλλογοι:

ΟΑ Νίκαιας, ΣΑ Ελασσόνας, ΟΑ Φοίβος, ΑΣ Αντισφαίριση & Ζωή, Λαρισαϊκός ΟΑ,  Γ.Σ.Λάρισας,  ΑΣ  Ορφέας Λάρισας, ΓΣ Αμπελώνος Φιλιππίδης, Staikos Tennis club Βόλου, ΟΑ Βόλου, ΑΣΑΤ Τρικάλων, Φαέθων Καρδίτσας, Ο.Α. Σοφάδων Ολυμπιάδα, ΣΟΑ Καρδίτσας Φωκιανός, Στυλίδα.

Εκτός από το ταλέντο τους στο τέννις, τα παιδιά που συμμετείχαν στο κόκκινο επίπεδο (5-8 ετών) είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν, μέσω της ρομποτικής, και τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Οι μικροί αθλητές διδάχθηκαν τις βασικές αρχές της συναρμολόγησης και του προγραμματισμού μιας ρομποτικής συσκευής, την οποία χειρίστηκαν μέσω κινητού στην σκυταλοδρομία που στήθηκε στο κεντρικό γήπεδο. Παράλληλα και οι γονείς είχαν τη ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από έντυπα του ομίλου, τη φιλοσοφία των προγραμμάτων της I.T.F. και να συζητήσουν με τους προπονητές του ομίλου την παιδαγωγική, αθλητική και παιχνιδοκεντρική διάσταση των προγραμμάτων.

Η πρόεδρος του Ο.Α. Νίκαιας, κ. Πέπη Ακριβούλη εκ μέρους του νέου Δ.Σ. του Ομίλου, συνεχάρη γονείς, συνοδούς προπονητές  μικρούς & μεγάλους αθλητές, για την άψογη αγωνιστική συμπεριφορά και παρουσία τους και ευχήθηκε η αγάπη για το άθλημα που πλημμύρισε τα γήπεδα, να πολλαπλασιαστεί και να τους οδηγήσει σε μελλοντικές επιτυχίες.

Ο ΟΑ Νίκαιας ευχαριστεί τον Δήμο Κιλελέρ για την υλικοτεχνική υποστήριξη, την Χαλβαδοποιία  ΟΛΥΜΠΟΣ «Αφοί Παπαγιάννη» που από ιδρύσεως του ομίλου αποτελεί ενεργό μέλος του, την ΕΟΔΥΑ για την ιατρική κάλυψη των αγώνων, τα καταστήματα HOSPITAL MARKET του Στέλιου Αδαμόπουλου, τον Φροντιστηριακό Οργανισμό “Κέντρον” και τους εκπαιδευτές Ντάβαρο Ιωάννη, Στάθη Τσουπλάκη και Αθανασία Αραμπατζή για την εκπαιδευτική ρομποτική, προπονητές και προσωπικό του ομίλου  καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στη άρτια διεκπεραίωση των αγώνων.

Πλούσιο Φώτο ρεπορτάζ, στο site του Ο.Α. Νίκαιας Λάρισας: http://gate.nikeatennisclub.gr/ και στην σελίδα του στο facebook.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ