Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του κόμματος

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής υπήρξε αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

Η μικρή μείωση των ποσοστών του κόμματος σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2014, μια μείωση που είναι όμως πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα το οποίο είναι αδύνατο να μην το λάβει κανείς υπόψιν του, όπως και έγινε άλλωστε, με θαρραλέο τρόπο, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξήγγειλε άμεσα εθνικές εκλογές, πιθανότατα την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Η αυτοκριτική, η συζήτηση για το τι έφταιξε και το τι πρέπει να αλλάξει σε κομματικό επίπεδο, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αλλά αυτό που είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο είναι η ανασυγκρότηση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, κάθε πολίτη ξεχωριστά και όλων όσων καλούνται να δώσουν τη μάχη για τη νίκη στις εθνικές εκλογές, με δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Στις κάλπες των ευρωεκλογών παίχτηκε μόνο το πρώτο ημίχρονο και κανένα παιχνίδι δεν κρίνεται πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δώσουμε συλλογικά τη μάχη για την ανάδειξη του τεράστιου έργου που έφερε σε πέρας κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να γίνει σαφές το πισωγύρισμα της ελληνικής κοινωνίας που σχεδιάζουν οι δυνάμεις του συντηρητικής δεξιάς, από κοινού με την ντόπια οικονομική ελίτ και τα ΜΜΕ που την υπηρετούν.

Γι΄ αυτή τη δύσκολη αλλά δίκαιη μάχη, δεν περισσεύει κανείς δημοκρατικός και προοδευτικός πολίτης της Λάρισας. Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας, συμπόρευσης και αγώνα, απέναντι στην προκλητική επέλαση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: τον προσεχή Ιούλιο θα έχουμε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπουργούς περιπτώσεις όπως οι Γεωργιάδης – Βορίδης, ή μία κυβέρνηση δημοκρατική και προοδευτική;

Η μάχη αυτή ας ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή, ψηφίζοντας όπου υπάρχει δεύτερος γύρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκείνους τους συνδυασμούς με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο, που βρίσκονται απέναντι από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ