Η ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗ 2η ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η ανακοίνωση της παράταξης που κάνει λόγο για την ανάγκη συνέχισης του έργου από συντεταγμένες δυνάμεις και για τις προοπτικές συνεργασίας στο νέο δημοτικό συμβούλιο

Παραδίδουμε έναν Δήμο έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των επόμενων ετών. Για τουλάχιστον δύο δημοτικές περιόδους, ο Δήμος θα πορεύεται σε διασφαλισμένη πορεία ανάπτυξης. Ο ερχόμενος Δήμαρχος έχει να διαχειριστεί έτοιμη και συγκεκριμένη ατζέντα.

Σε όλα τα θέματα μικρά και μεγάλα έχουμε βάλει τις βάσεις που στήνεται το μέλλον του Δήμου, το μέλλον του τόπου. Από την οργάνωση και τη λειτουργία των υπηρεσιών, τα ενεργειακά ζητήματα, την εξοικονόμηση πόρων, τις αστικές αναπλάσεις και τα αναπτυξιακά έργα όπως η περιμετρική οδός της πόλης του Τυρνάβου. Αλλά και την ετοιμότητα που έχει πλέον ο Δήμος, να ενταχθεί στη νέα εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Και τόσα άλλα που με συνέπεια, επιμονή, οργάνωση και πολλή δουλειά σε δύσκολο περιβάλλον, δρομολογήσαμε και υλοποιήσαμε. Γιατί σχεδόν όλα είχαν αφεθεί στην τύχη τους από την αδράνεια και την ατολμία των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Και φυσικά δεν θα εγκαταλείψουμε έναν αγώνα, που με όρεξη και τόλμη υπηρετούμε, στην τύχη  του. Με την ίδια συνέπεια, με αίσθημα ευθύνης και με τις δυνατότητες που μας δίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσουμε. Γιατί τα όσα ξεκινήσαμε δεν θα σταματήσουν. Μακάρι κι εμείς να είχαμε βρει έναν Δήμο ενεργό για να συνεχίζαμε από εκεί που τον άφησαν οι προηγούμενοι. Όμως ξεκινήσαμε σχεδόν  από το μηδέν. Δουλέψαμε και παράξαμε ένα έργο που βάζει το Δήμο στη νέα εποχή.

Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν, ποια διαχειριστική λογική θα επικρατήσει στη νέα δημοτική περίοδο. Η οποία πρέπει να είναι συντεταγμένη και όχι ασύμμετρη, δημιουργική και όχι μηδενική, συνεπής και όχι καιροσκοπική. Αυτή τη διαχειριστική λογική θα τη στηρίξουμε και θα είμαστε εγγυητές και συνεχιστές του έργου μας. Αυτή τη συνέχεια θα τη διεκδικήσουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να διευρύνουμε το χώρο του πολιτικού πολιτισμού, κόντρα στις γκρίζες και μαύρες λαϊκιστικές εκφάνσεις. Τον κρατήσαμε καθαρό από τυχοδιωκτικές αλλά και ακροδεξιές λογικές. Οι αξίες και τα πολιτικά χαρακτηριστικά μας, επιβάλλουν τη συνεννόηση και τη συνεργασία  με στόχο ένα καλύτερο αύριο. Με τρόπο ξεκάθαρο και διαφανή, διατηρώντας πλήρως την αυτονομία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, είμαστε διαθέσιμοι να συνεργαστούμε με υγιείς και συντεταγμένες δυνάμεις, υπηρετώντας  πάντα (αυτό που κάναμε μέχρι τώρα), το Δήμο..

Εμείς τα μέλη και οι φίλοι της συνΠολιτείας πιστεύουμε πως δεν χωράνε πολιτικά ατυχήματα. Δεν τα αντέχει ο τόπος, οι πολίτες, ο Δήμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ