ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΦΩΤΟ)

Με κεντρικό σύνθημα «καμία απόσχιση-καμία απόλυση» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Ίωνος Δραγούμη, οι εργαζόμενοι της οποίας μετείχαν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καθώς η τράπεζα, μέσω στελεχών της,

τους ανακοίνωσε την απόσχιση του τμήματος των «κόκκινων» δανείων (RBU) και τη μεταβίβασή του σε άλλη σουηδική εταιρεία.

Όπως επισημαίνεται μαζί με το τμήμα θα «μεταβιβαστούν», όπως ανακοινώθηκε, και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτό, μέρος τους ή το σύνολό τους, που φθάνει τα 1.200 άτομα, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε από νωρίς το πρωί αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, για να ακολουθήσει περιοδεία και σε άλλα καταστήματα της τράπεζας με τους εργαζόμενους να δηλώνουν σε ετοιμότητα αλλά και αποφασισμένοι για κλιμάκωση του αγώνα τους.

«Τέτοιες μεθοδευμένες και απαράδεκτες κινήσεις μια μέρα μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών μόνο τυχαίες δεν πρέπει να θεωρούνται. Ενθαρρυμένοι οι τραπεζίτες από το
“θετικό μήνυμα που εξέπεμψε στις αγορές” το εκλογικό αποτέλεσμα ετοιμάζονται να πετάξουν ουσιαστικά στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους», σημείωσαν μεταξύ άλλων οι συνδικαλιστές, καλώντας όλους σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και κλιμάκωση του αγώνα.

Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως όπως έγινε γνωστό το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Τράπεζα Πειραιώς και στα Τμήματα των Διευθύνσεων Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων (RBU) αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ωρης Απεργίας για τους Εργαζόμενους (ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας) της Τράπεζας Πειραιώς στα καταστήματα του Νομού Λάρισας για την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ