ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΜΕΝΙΟΥ

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Αρμενίου εντυπωσίασε με την εμφάνισή της σε διεθνές φεστιβάλ μαθητικού θεάτρου στο Βέλγιο. Η ελληνική ομάδα ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του σχολείου της βελγικής  πόλης Τυέν και στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος για το θέατρο που υλοποιεί συμμετείχε στο θεατρικό φεστιβάλ

που διοργανώθηκε στο πολιτιστικό πολυχώρο Bois du Cazier στο Charleroi του Βελγίου με θεατρικές ομάδες από το Βέλγιο και την Ιταλία. Οι 3 ομάδες συνεργάστηκαν στην παρουσίαση της Μήδειας του Ευριπίδη σε διασκευή του Βέλγου θεατρικού συγγραφέα Michel Tanner, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια για τη θεατρική ομάδα του Αρμενίου είχε ο φιλόλογος του σχολείου Δημ. Σακελλαρίου, που ήταν ο υπεύθυνος του προγράμματος.

Η θεατρική ομάδα κάθε χώρας παρουσίασε στη γλώσσα της ένα τμήμα του έργου. Προέκυψε έτσι μια πολύγλωσση θεατρική πανδαισία που πλαισιώθηκε μουσικά από τη μουσική Ακαδημία του Τυέν και εντυπωσίασε τους εκατοντάδες θεατές που παρέστησαν στην εκδήλωση και αντάμειψαν τους νεαρούς ηθοποιούς με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Το πρόγραμμα πρόσφερε τεράστια ποικιλία εικόνων και δράσεων στους νεαρούς συμμετέχοντες, που γνώρισαν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, καθώς φιλοξενήθηκαν σε σπίτια των Βέλγων συμμαθητών τους, συνεργάστηκαν για την προετοιμασία της παράστασης με τους Ιταλούς και Βέλγους συνεργάτες σε ένα πολύγλωσσο περιβάλλον και αποκόμισαν έτσι μια αληθινή εμπειρία ζωής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ