ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας και  σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Artfools»,

το δίκτυο των Teachers4Europe Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, γιόρτασαν την Ημέρα της Ευρώπης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με τη δράση : «Γνωριμία με μνημεία της Ευρώπης».

Μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ήρθαν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωρίζοντας μερικά από τα σημαντικά, ιστορικά και μοναδικά μνημεία της Ευρώπης, βλέποντας φωτογραφίες γι αυτά, παίρνοντας πληροφορίες (Γαλλία – Πύργος του Άιφελ, Ιταλία –  Κολοσσαίο, Γερμανία – Πύλες του Βρανδεμβούργου, Ελλάδα – Παρθενώνας, κ.α.) και στη συνέχεια παίζοντας και ζωγραφίζοντας ταξίδεψαν με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ στις Γαλλόφωνες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο). Ήταν μια διασκεδαστική δράση, τα παιδιά την απόλαυσαν και στο τέλος, φεύγοντας, πήραν αναμνηστικά δωράκια για τα μνημεία της Ευρώπης, (βιβλία με τις χώρες, φυλλάδιο με πληροφορίες, Cd με φωτογραφίες, κ.α.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ