ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Απευθυνόμενος σε πυκνό ακροατήριο και αισιόδοξος για νίκη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία το βράδυ της Παρασκευής και με φόντο το έργο της εικαστικού Ν. Γκόλαντα ο δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος Απ. Καλογιάννης.

Χαμογελαστός και υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα βουλευτών, αυτοδιοικητικών, μελών και φίλων της «Συμπαράταξης» που γέμισαν την κεντρική πλατεία της Λάρισας ο κ. Καλογιάννης εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ενωτικός, ζήτησε την ψήφο των πολιτών για τη συνέχιση του έργου του, ενώ έστρεψε τα πυρά του κατά της Ρ. Καραλαριώτου τονίζοντας  χαρακτηριστικά πως «στο δεσμό εμπιστοσύνης αναλογεί και το χρέος να διαφυλάξουμε την ενότητα της πόλης μας. Μια ενότητα που πληγώθηκε από τον καταγγελτικό λόγο και τις ψευδείς ειδήσεις. Μια ενότητα που τραυματίστηκε από τη λασπολογία και τη λογική ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

«Ακούστηκαν πολλά», συνέχισε ο κ. Καλογιάννης, «για σκοτεινά συμφέροντα που μας στηρίζουν. Για hot spot που δήθεν θα φτιάξουμε και μουσεία που θα τα κάνουμε τζαμιά. Για ροζ βίντεο που παίζουν στο εκλογικό μας κέντρο. Και τι δεν ακούσαμε. Μέχρι ότι πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς που «έχουν άκρες» στην κυβέρνηση κι έτσι εξασφαλίζουν ρουσφέτια. Λες και γυρίσαμε πάλι στη δεκαετία του 1960 και ακούμε τους κομματάρχες. Ότι κι αν ακούστηκε, σας καλώ να το ξεχάσετε.

Να το αφήσετε πίσω. Να μην απαντήσετε. Η παράταξη μας έχει την ιερή υποχρέωση να διαφυλάξει την ενότητα της πόλης μας. Κι αυτό είναι μεγαλύτερο καθήκον από την επανεκλογή. Έχει την ιερή υποχρέωση να διαφυλάξει τον αυτοδιοικητικό της χαρακτήρα. Και ο χαρακτήρας αυτός σημαίνει πως είμαστε δημοτική αρχή ΟΛΩΝ των Λαρισαίων. Όπως δεν χωρίσαμε τους πολίτες σε «φιλικούς» και «εχθρικούς» για πέντε χρόνια τώρα. Όπως δεν λειτουργήσαμε με ημέτερους, κολλητούς και φίλους. Έτσι θα είμαστε και τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα θα είμαστε όλοι εδώ:

Όσοι ψήφισαν τον έναν ή τον άλλο. Όσοι θύμωσαν ή κολακεύτηκαν. Όσοι επηρέασαν ή επηρεάστηκαν. Είναι ιερό καθήκον μας, λοιπόν, να διατηρήσουμε την ενότητα της πόλης μας και να επουλώσουμε τα τραύματα που προκλήθηκαν στην προεκλογική περίοδο. Είναι υποχρέωση μας να σταθούμε σαν εγγυήτρια δύναμη απέναντι σε κάθε απόπειρα ευτελισμού του δημόσιου βίου. Προσπάθησαν να μας παρασύρουν στη σκανδαλολογία και τη φτηνή αντιπαράθεση. Να μας φέρουν στα μέτρα τους. Προσπάθησαν να βαφτίσουν το συνδυασμό μας κομματικό.

Φυσικά δεν θα ακολουθήσουμε. Η Συμπαράταξη Λαρισαίων διοίκησε το δήμο και δίδαξε ήθος και πολιτικό πολιτισμό. Δεν θα αλλοιώσει τώρα το χαρακτήρα της για το χατίρι κανενός. Καταθέσαμε ένα όραμα για την πόλη μας που είναι μελετημένο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τη Λάρισα που αγαπάμε. Τη Λάρισα της μεγάλης ιστορίας της, τη Λάρισα των κοινωνικών αγώνων, τη Λάρισα της ανάπτυξης, της ζωντάνιας και της κοινωνικής συνοχής. Τη Λάρισα του Αγίου Αχιλλίου».

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Αυτό το όραμα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Σ’ αυτό το όραμα, μπορούν οι εφικτές προγραμματικές προτάσεις των παρατάξεων που διατυπώθηκαν στη διάρκεια των εκλογών, να κουμπώσουν και να το εμπλουτίσουν. Έχουμε ανοιχτά αυτιά προς κάθε κατεύθυνση, όταν οι προτάσεις αυτές είναι τεκμηριωμένες, διατυπώνονται με ευθύνη, με δημοκρατικό ήθος και ύφος. Όχι με μηνύσεις κατά του Δημάρχου που υπήρξαν στην προηγούμενη θητεία από την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι οποίες ναρκοθέτησαν κάθε συνεργασία.

Στις εκλογές της Κυριακής καλούμαστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο για το μέλλον της πόλης μας. Καλούμαστε να ολοκληρώσουμε την πορεία της νίκης που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου. Να διασφαλίσουμε επίσης ότι θα ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο που έχει ήδη ξεκινήσει και υλοποιείται στη βάση ενός καλά μελετημένου σχεδίου. Με επιστημονική τεκμηρίωση και λεπτομερή οργάνωση.

Μα πάνω απ’ όλα καλούμαστε να διασφαλίσουμε ότι η πόλη θα μείνει ενωμένη.

Ότι δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι έχουν τις ίδιες δυνατότητες, τις ίδιες ευκαιρίες.

Ότι το μέλλον της πόλης δεν μπορεί να γράφεται από πολιτικές ισορροπίες, αλλά από τη δουλειά, το μόχθο και τη συνεργασία των ανθρώπων.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ

Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι οι λογικές των «γαλάζιων» των «πράσινων» και των «κόκκινων» καφενείων, έχουν μείνει για πάντα στο παρελθόν  κι εκεί έχουν ξεχαστεί.

Να αποδείξουμε, όπως το έχουμε ήδη κάνει, ότι μόνο με συνεργασία πετυχαίνουμε στόχος

Ότι μόνο με συναίνεση βαδίζουμε μπροστά.

Ότι οι διαχωρισμοί δημιουργούν εμπόδια. Κλείνουν πόρτες, κλείνουν δρόμους και καταστρέφουν το μέλλον.

Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Ψηφίζουμε για την πόλη μας. Για την ανάπτυξη της. Για τις υποδομές και τις δυνατότητες της.

Και ψηφίζουμε τη Συμπαράταξη Λαρισαίων.

Γιατί απέδειξε ότι μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της πόλης με ακρίβεια.

Μπορεί να συνενώσει δυνάμεις στον κοινό στόχο.

Μπορεί να εξασφαλίσει τη συνεργασία όλων των Λαρισαίων, χωρίς διαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Σας καλώ λοιπόν όλους στην κάλπη. Να δώσουμε μαζικό παρόν σ’ αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Να με στηρίξετε. Να νικήσουμε.

Θέλω να καλέσω όλους όσοι μας ψήφισαν να ξανάρθουν στην κάλπη. Είμαι σίγουρος ότι αγωνιστήκαμε από το ίδιο μετερίζι για το αύριο της πόλης μας.

Θέλω να καλέσω τους ψηφοφόρους των άλλων παρατάξεων που θα συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο να μας στηρίξουν επίσης. Η δουλειά μας και το πνεύμα συνεργασίας που μας συνέχει εγγυώνται ένα δημοκρατικό προγραμματικό διάλογο μαζί τους.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Τέλος, θέλω να καλέσω ιδιαίτερα τους πολίτες που ψήφισαν τον συνδυασμό της κυρίας Καραλαριώτου να σκεφθούν τα χαρακτηριστικά του Πρώτου πολίτη της πόλης. Να μου δώσουν τη δυνατότητα να εκφράσω την ενότητα αυτή, όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή. Με ήθος, με ευγένεια, με σοβαρότητα, με ευθύνη.

Γιατί η νίκη έχει αξία όταν είναι νίκη για όλους.

«Πάρτε αγωνιστικά το ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης στα χέρια σας, να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, στην πόλη και τα χωριά μας. Θέλω σας ευχαριστήσω όλους από την καρδιά μου γι’ αυτή τη στήριξη. Για την κοινή μας υπόσχεση να μείνουμε σταθεροί στην ενότητα και την ανάπτυξη. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθέναν από εσάς ξεχωριστά και να σας δώσω ραντεβού στην κάλπη για τη νίκη της Συμπαράταξης. Για τη νίκη όλων μας. Όλοι την Κυριακή στις κάλπες. Ψήφο για Δήμαρχο όλων των Λαρισαίων», έκλεισε την ομιλία του ο Απ. Καλογιάννης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ