Η ΜΑΡΙΑ  ΙΩΑΝΝΟΥ- ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ* ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με τo παρόν μήνυμα θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους με στήριξαν με την ψήφο τους και δικαίωσαν την επιλογή μου να συμμετέχω στις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου 2019.

Η προσωπική μου αποτίμηση, πέρα από αριθμούς, ποσοστά και στατιστικές, έχει θετικό πρόσημο. Κατά την προεκλογική περίοδο είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τα προβλήματα του τόπου μας αλλά και να συναντήσω εργαζόμενους στους χώρους της δουλειάς τους, να γίνω κοινωνός των χρονίων προβλημάτων και εργασιακών καταστάσεων που τους απασχολούν και να συμμετέχω σε συζητήσεις, κάποτε έντονες με μορφή αντιπαράθεσης έως και διαπληκτισμού, και άλλοτε ενθαρρυντικές, αισιόδοξες, αγωνιστικές.  Η προεκλογική περίοδος με έφερε ακόμη πιο κοντά στους νέους μας, φοιτητές και μαθητές, οι οποίοι καλούνται να διαμορφώσουν πολιτική συνείδηση μέσα στην οικονομική κρίση, όπου εύκολα βρίσκουν έδαφος ο ιδεολογικός αποπροσανατολισμός και η πολιτισμική υποβάθμιση.

Πάνω από όλα όμως, η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μου έδωσε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσω την συλλογική, συναγωνιστική αντίληψη στην πολιτική στόχευση και τη σημασία της πολιτικής συμπόρευσης και της κοινωνικής συμμαχίας των εργαζομένων με βάση το ταξικό κριτήριο.

Σήμερα, μετά τις εκλογές, έχοντας πλουτίσει την κοινωνική εμπειρία μου και έχοντας διδαχθεί από την συμμετοχική διαδικασία, ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους, που ενώ προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, μου  προσέφεραν γενναιόδωρα την εμπιστοσύνη τους και την δυνατότητα να προβάλω τις σκέψεις και τα επιχειρήματα μου.

*Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ