ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σε οριστική ρήξη στις σχέσεις της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται να οδηγεί η απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ να βάλει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ , “αυτή η απόφαση ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ». Και συνεχίζουν οι ίδιες πηγές αναφέροντας ότι «η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της θα συμβάλει σημαντικά σε αυτό”.

Μάλιστα, από το περιβάλλον του ΚΙΝΑΛ σημειώνουν ότι η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν “πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή τίποτα” και σχολίασαν ότι: “Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Η απόφαση αυτή βέβαια προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς στην συνάντηση που είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου, η κ. Γεννηματά του πρότεινε την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κάτι που ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε. Μάλιστα, σε σκληρή ανακοίνωσή του, επιτέθηκε στη κ. Γεννηματά αναφέροντας ότι καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η φράση του ότι πλέον δεν έχει “κομματικές δεσμεύσεις”, ερμηνεύεται ως προαναγγελία αποχώρησής του από το κόμμα. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Μάνο Επιτροπάκη, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου, να αποσύρει την υποψηφιότητά του μέσω social media.

Δεν αποκλείεται, πάντως να σημειωθούν κι άλλες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το χρονικό και το παρασκήνιο του “διαζυγίου”

Μέσα σε λίγες ώρες, ήρθαν τα πάνω κάτω για το ΚΙΝΑΛ με έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος. Ποιό ήταν όμως το χρονικό, και κυρίως το παρασκήνιο που οδήγησε στο διαζύγιο Γεννηματά -Βενιζέλου;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σωτήρη Μπολάκη στο κεντρικό δελτίο του OPEN το χρονικό έχει ως εξής:

Στις 11.30 η Φώφη Γεννηματά είχε συνάντηση με τον Γιώργο Καμίνη. Σε αυτό το ραντεβού, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά της, με τα δύο μέρη να ανταλλάσουν απόψεις.

Στη συνέχεια, στις 14.30, η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συζήτηση ήταν θερμή με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να αναγνωρίζει τον θεσμικό αλλά και τον υπερκομματικό ρόλο που θέλει να παίξει ο δεύτερος.

Η κ. Γεννηματά φέρεται να του ζήτησε να είναι στην πρώτη γραμμή ενόψει των εθνικών εκλογών και να κυνηγήσει μια θέση με σταυρό και πως η ίδια αυτό που μπορεί να προσφέρει είναι η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας.

Στο σημείο αυτό η συζήτηση άρχισε να ψυχραίνει μεταξύ τους με τον κ. Βενιζέλο να αρνείται την πρόταση και στη συνέχεια να προχωράει στη δημοσιοποίηση μιας σκληρής ανακοίνωσης κατηγορώντας τον ΚΙΝΑΛ ότι γίνεται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για την επιλογή Καμίνη

“Στις επικείμενες εθνικές εκλογές με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης”.

Η οργισμένη απάντηση του Βενιζέλου:

“Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας”.

Η πρώτη δήλωση του Καμίνη

“Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη”.

Πηγές ΚΙΝΑΛ: Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ

Το Κίνημα Αλλαγής σε άτυπη ενημέρωση απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ στηρίζει τον Γιώργο Καμίνη. Στην ενημέρωσή της η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σ’ αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα:«Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν “πρώτη θέση στο Επικρατείας ή τίποτα”».

Ακόμη τονίζεται πως «όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σ’ αυτή τη κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του πολιτικού φορέα για να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.

«Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να ενταχθούν στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της θα συμβάλει σημαντικά σ΄ αυτό», υπογραμμίζεται από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Η απόσυρση της υποψηφιότητας του Μάνου Επιτροπάκη

Μέσω social media ο Μάνος Επιτροπάκης ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ.

“Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω”, ανάρτησε στα social media.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ