ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας σε τραπεζικά καταστήματα της Λάρισας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή την 24ωρη απεργία των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς λόγω της απόφασης για απόσχιση του τμήματος που αφορά στη διαχείριση «κόκκινων δανείων».

«Η εργοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς, ανακοίνωσε την απόσχιση του τμήματος Διεύθυνσης Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων (RBU) θέτοντας σε αμφισβήτηση τα δικαιώματα και το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων.

Είναι εξέλιξη που συνδέεται με την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα κερδοσκοπικά funds και την απαλλαγή των τραπεζών από χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλους στα επόμενα 2 χρόνια. Αποδεικνύεται ότι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, είναι κοροϊδία. Τα μνημόνια, οι δεσμεύσεις και οι επιπτώσεις τους όπως συμφώνησαν Ε.Ε και κυβέρνηση θα συνεχιστούν για πολλές δεκαετίες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΛ.

Κύριο αίτημα των συγκεντρωμένων, που κινήθηκαν με πορεία προς τα τραπεζικά καταστήματα ενημερώνοντας με έντυπο υλικό περαστικούς αλλά και εργαζόμενους των τραπεζών, είναι να μη γίνει καμία απόσχιση, καμία απόλυση και καμία μεταβολή εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την παράδοση υπομνήματος στη διεύθυνση του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην Ίωνος Δραγούμη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ