ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ 2η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με τα ίδια ψηφοδέλτια των 2 πρώτων συνδυασμών και χωρίς σταυρό οι εκλογές

Για την επαναληπτική ψηφοφορία της 2ας Ιουνίου, η οποία θα διεξαχθεί μόνο μεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών ή των υποψήφιων δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους, από το υπουργείο Εσωτερικών εκδόθηκε εγκύκλιος στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26.5.2019), με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των εφορευτικών επιτροπών θα οριστεί ένας γραμματέας.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 07.00 ώρα και θα λήξει την 19.00 ώρα.

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο (2) συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Στους κκ. αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, θέτουμε υπόψη τα εξής:

α. Οι παραλειφθέντες εκλογείς, θα ψηφίσουν με πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων, το οποίο χορηγείται στους ενδιαφερόμενους από το δήμο τους και το οποίο θα φέρει την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 2ας ΙΟΥΝΙΟΥ 2019».

β. Οι παραλειφθέντες υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ψηφίσουν με τη σχετική βεβαίωση η οποία χορηγείται σε κάθε ενδιαφερόμενο από το δήμο στον οποίο υπέβαλε την αίτηση εγγραφής στον ειδικό εκλογικό κατάλογο.

Σημειώνεται ότι οι εκλογείς των ανωτέρω περιπτώσεων θα υπογράφουν την υπεύθυνη δήλωση που υπογράφουν και οι διπλοεγγεγραμμένοι εκλογείς.

γ. Οι διπλοεγγεγραμμένοι εκλογείς, δίπλα στο όνομα των οποίων στον εκλογικό κατάλογο, υπάρχει η ένδειξη Δ, θα υπογράφουν την υπεύθυνη δήλωση του διπλοεγγεγραμμένου εκλογέα, στην οποία θα πρέπει να συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία του εκλογέα και ιδιαίτερα ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός, όπως αυτός προκύπτει από τον εκλογικό κατάλογο.

Στην υπεύθυνη δήλωση ο εκλογέας συμπληρώνει στο τέλος τη φράση: «Επίσης ότι άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα την Κυριακή 26.5.2019 σ’ αυτό το ίδιο εκλογικό τμήμα».

Τα ανωτέρω (α) πιστοποιητικά και οι υπεύθυνες δηλώσεις διπλοεγγεγραμμένων και παραλειφθέντων εκλογέων πρέπει να αποσταλούν στα οικεία Πρωτοδικεία, σε ξεχωριστό φάκελο από το λοιπό εκλογικό υλικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ