ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΑ

Το σχολείο το 2019

Από τους μαθητές, εκπαιδευτικούς & γονείς του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου του χωριού

Το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καρυάς Ελασσόνας διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του «Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος» για την πολύτιμη δωρεά και συνεισφορά του, που είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη ανακαίνιση και αναμόρφωση του σχολικού κτιρίου για τα δυο συστεγαζόμενα σχολεία καθώς και τον εμπλουτισμό

του τεχνολογικού τους εξοπλισμού.

“Η εκδήλωση αποτελεί μια ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης στην  αξιόλογη, αξιέπαινη και ευγενική χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων,  ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και  Δημοτικού Σχολείου καθώς επίσης και σύσσωμη η τοπική κοινωνία αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν και δημόσια τις θερμές τους ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ  ΝΙΑΡΧΟΣ», καθώς με την πολύτιμη βοήθειά τους έγινε πραγματικότητα ένα έργο ζωής και πάγιο αίτημα για την τοπική κοινωνία και τους μικρούς μαθητές. Χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά τους προς το σχολείο, επετεύχθησαν τόσο οι  ανακατασκευαστικές εργασίες  του κτιρίου όσο και η προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, απαραίτητου για τη παιδαγωγικο-διδακτική διαδικασία.

Η ευγενική χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Σχολείο περιελάμβανε μεταξύ άλλων τα εξής: Αγορά διαδραστικού πίνακα, σταθερού υπολογιστή και προτζέκτορα, αλλαγή εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, ανάδειξη πέτρας, ηλεκτρολογικές εργασίες, επικάλυψη εξωτερικής σκάλας με πέτρα Πηλίου, διαμόρφωση εξωτερικού χώρου με γήπεδα ποδοσφαίρου και βόλεϊ, κατασκευή πόρτας εισόδου παταριού στο γραφείο των εκπαιδευτικών και εγκατάσταση συναγερμού καθώς επίσης και ανιχνευτή πυρός.

Το σχολείο πριν τις παρεμβάσεις

Η δωρεά του «Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος» διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο στην βελτιστοποίηση του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών, όσο και στη διαδικασία πρόσληψης της γνώσης από τους ίδιους τους μαθητές, μέσα στο σύγχρονο πλαίσιο της τεχνολογικής πραγματικότητας που δημιουργείται. Ο χώρος του σχολείου έγινε πιο ελκυστικός και λειτουργικός για τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Το σχολείο, κοινώς ομολογουμένως-αποτελεί, πλέον, το στολίδι του χωριού, σύμφωνα με τις γνώμες των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του, και συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 11:00π.μ. και είναι ανοιχτή για το κοινό”, τονίζεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ