ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΥΡΑΣ

dav

Τις πληγείσες περιοχές του Δαμασίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του. Η καταστροφή που έχει γίνει από την χθεσινή χαλαζόπτωση είναι μεγάλη και εκτείνεται σε χιλιάδες στρέμματα.

“Αυτό που διαπιστώθηκε σε πρώτη φάση μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές του Δαμασίου είναι ότι οι ζημιές στο μεγαλύτερο μέρος φτάνουν στο 100%. Είναι η τέταρτη φορά φέτος που περιοχές του Δαμασίου πλήττονται από χαλάζι αλλά αυτήν την φορά η καταστροφή είναι μεγαλύτερη από όλες τις προηγούμενες.

dav

Έχουν χτυπηθεί από το χαλάζι αμπέλια, αχλάδια, μποστάνια με καρπούζια, βαμβάκια και σιτηρά. Σε πρώτη φάση πρέπει να γίνουν οι δηλώσεις ζημιάς από τους αγρότες και ο ΕΛΓΑ άμεσα να εκτιμήσει τις ζημιές. Οι αγρότες του Δαμασίου πλήττονται καίρια και επηρεάζεται όλη η τοπική οικονομία.

dav

Γι’ αυτό πρέπει ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί με εκτιμητές αμέσως μετά τις δηλώσεις ζημιάς σε σύντομο χρονικό διάστημα για να πληρωθούν οι αγρότες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τέλος πρέπει άμεσα ο ΕΛΓΑ να πληρώσει το υπόλοιπο 30% που χρωστάει σε αρκετούς αγρότες της περιοχής από περσινές καταστροφές και οι οποίοι πλήττονται για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια και βρίσκονται σε απόγνωση”, σημειώνει ο κ. Κόκουρας μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ