ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ επικοινώνησε ο πρόεδρος του Α.Σ. Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής

Τεράστια είναι η ζημιά που προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση της Κυριακής και στις καλλιέργειες που υπάρχουν στην περιοχή “Πλάγια” Τυρνάβου. Το έντονο φαινόμενο κυριολεκτικά κατέστρεψε αμπέλια, σιτηρά και δενδροκαλλιέργειες που ήταν μάλιστα και λίγο πριν τη συγκομιδή.

Την περιοχή επισκέφθηκε σήμερα νωρίς το πρωί ο πρόεδρος του Α.Σ. Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής μαζί με αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν και αμέσως επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Μ. Λιόντο, ζητώντας να επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Λιόντος επεσήμανε ότι θα πρέπει οι αγρότες να δηλώσουν άμεσα τις ζημιές, ώστε να γίνει η αναγγελία και ειδικά για τις καλλιέργειες που είναι στο στάδιο της συγκομιδής να προχωρήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις.

Με αφορμή και τη νέα καταστροφή ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου μιλώντας στο paidis.com, κάλεσε τους αγρότες να προχωρήσουν άμεσα σε δήλωση της ζημιάς, ζήτησε από τον ΕΛΓΑ άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς και τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει άμεσα ο καταστροφικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που ουσιαστικά δεν αποζημιώνει τους αγρότες που πληρώνουν χαράτσια για την ασφάλιση της παραγωγής τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ