ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΨΟΥΣ 1,8 ΕΚ. €

Υπεγράφη και σύμβαση κρασπεδόρειθρων και υποδομής 1 εκατ. ευρώ

Εργασίες επισκευών και συντηρήσεων σε 34 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Λαρισαίων ξεκινούν μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας  «ΑΕ Εκτωρ Τεχνική»

Τα έργα συντηρήσεων καθώς και έργα πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες (η εν λόγω σύμβαση θα υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες)  χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών με το συνολικό ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,78 εκατ. θα διατεθούν για οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και συντηρήσεων σε 34 σχολεία, ενώ θα ακολουθήσει και υπογραφή σύμβασης για εργασίες πυροπροστασίας σε 6 σχολικά κτίρια με προυπολογισμό 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα τα σχολεία που θα δεχθούν εργασίες συντηρήσεων είναι τα εξής:

1ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, 2ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δ.Σ. Γιάννουλης, 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, 4ο – 47ο Νηπιαγωγείο και 17ο Δ.Σ. Λάρισας, 11ο και 34ο Νηπιαγωγεία και 7ο και 30ο Δ.Σ Λάρισας, 13ο Νηπιαγωγείο και 25ο Δ.Σ. Λάρισας, 16ο Νηπιαγωγείο και 20ο Δ.Σ, 17ο και 50Ο Νηπιαγωγείο, 33ο Νηπιαγωγείο, 5ο και 36ο Δ.Σ. Λάρισας, 42ο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο Τερψιθέας, 10 Δ.Σ. Γιάννουλης, 1ο Δ.Σ. Κοιλάδας, 2ο Δ.Σ., 9ο Δ.Σ., 12ο Δ.Σ., 13ο Δ.Σ. 16ο Δ.Σ., 21ο Δημοτικό και 39ο Νηπιαγωγείο, 23ο Δημοτικό  Σχολείο, 24ο Δ.Σ, 39ο Δ.Σ, Γυμνάσιο – Λύκειο Φαλάνης, 1ο Γυμνάσιο Λάρισας, 2ο Λύκειο, 3ο Γυμνάσιο – 3ο Λύκειο, 5ο Γυμνάσιο – 5ο Λύκειο, 7ο Γυμνάσιο – 4ο ΕΠΑΛ, 9ο Γυμνάσιο, 13ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο, 12ο Λύκειο – ΔΑΔ, 1ο ΣΕΚ, 7ο ΕΠΑΛ.

Νέα έργο για κρασπεδόρειρθα και υποδομής 1 εκατ. ευρώ

Επίσης, υπεγράφη χθες σύμβαση για το έργο «Κρασπεδόρειθρα και υποδομή Δημοτικής ενότητας Γιάννουλης» συνολικού προυπολογισμού 1 εκατ. ευρώ. Το έργο   αφορά στην κατασκευή κρασπεδορείθρων συνολικού μήκους 7.500 μ. σε δρόμους μεγάλου πλάτους στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Λάρισας, σύμφωνα με τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τις Δημοτικές Κοινότητες.

Η μελέτη, έχει συνταχθεί από το τμήμα Οδοποιϊας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν την εκσκαφή των οδών, την εκτέλεση εργασιών οδοστρωσίας, την τοποθέτηση των κρασπέδων και την κατασκευή των ρείθρων και την επίχωση των πεζοδρομίων πίσω από τα κράσπεδα με κατάλληλα προϊόντα εκσκαφών. .

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των παραπάνω δρόμων θα ακολουθήσει και η πλήρης ασφαλτόστρωσή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ