ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (ΦΩΤΟ)

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

Μέλη εγκληματικής ομάδας που στοχοποιούσαν πελάτες τραπεζών σε περιοχές της Αττικής ήταν σύμφωνα με την αστυνομία δύο αδέλφια από τη Λάρισα, τα στοιχεία των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για το Σ. Γ.  και το Σ. Α., οι οποίοι με συνεργούς έναν 46χρονο με καταγωγή από τη Βέροια και έναν 40χρονο Βολιώτη διέπρατταν κλοπές στις περιοχές των Νοτίων και Βορείων προαστίων, ενώ η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε στις 23 Μαΐου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) περίπτωση ληστείας στις περιοχές της Γλυφάδας, Βούλας, Κορωπίου, Ηλιούπολης και Κηφισιάς, ενώ μεταξύ των άλλων κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 1.950 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Δεκέμβριο του 2018, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεση και διαπράττοντας τις πρωινές και βραδινές ώρες κλοπές με θύματα άτομα τα οποία εντόπιζαν και στοχοποιούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, ενώ κατά την αποχώρησή των θυμάτων τους ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες, οι οποίοι ακολουθούσαν τα θύματα τους χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα είτε ιδιοκτησίας τους είτε νοικιασμένα.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αναδιπλούμενους σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα προκαλούσαν φθορές-σκίσιμο στα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέβαιναν οι παθόντες και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα και μία (1) περίπτωση ληστείας στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας, του Κορωπίου, της Ηλιούπολης και της Κηφισιάς.

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των (1.950) ευρώ, (22) αμερικάνικα δολάρια, (100.000) δηνάρια Γιουγκοσλαβίας, (5) δολάρια Αυστραλίας, (50) Γερμανικά μάρκα, (10) δολάρια Καναδά, δύο (2) μεταλλικοί αναδιπλούμενοι σουγιάδες, δύο (2) κομμάτια μεταλλικού σύρματος και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν αρμοδίως, ενώ η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 27-11-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com