ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ!

Την ελληνική μέριμνα Λάρισας επισκέφθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος

«Το κοινωνικό έργο που έχει επιδείξει η Ελληνική Μέριμνα – Παιδική Στέγη, από την έναρξη της λειτουργίας της, είναι αναμφίβολα σημαντικό. Και συνεχίζει να προσφέρει σε εμπερίστατες οικογένειες και παιδιά εργαζόμενων μητέρων της Λάρισας, αποδεικνύοντας ότι, το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά

στον συνάνθρωπο και στον τόπο.

Για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο οφείλουμε να δώσουμε βαρύτητα και να ενισχύσουμε δομές που έχουν αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά την προσφορά τους στα παιδιά». Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το πέρας της επίσκεψής του στην Παιδική Στέγη Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις, που στεγάζονται και σιτίζονται οι μικροί μαθητές, και ενημερώθηκε από την πρόεδρο του Δ.Σ κ. Αγγελική Σιτρά, την αντιπρόεδρο κ. Βασιλική Γαλάνη και το μέλος του Δ.Σ κ. Ξανθίππη Τσολάκη, για την πολυετή ιστορική διαδρομή της Παιδικής Στέγης από την μεταπολεμική εποχή μέχρι και σήμερα, με σκοπό να παράσχει στα παιδιά των φτωχών οικογενειών σίτιση και εκπαίδευση στα πρώτα τους βήματα. Επιπλέον, έγινε κοινωνός των σοβαρών οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Παιδική Στέγη, ως απόρροια της οικονομικής δυσπραγίας των τελευταίων ετών.

Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «στην πορεία των 70 και πλέον ετών λειτουργίας της Παιδικής Στέγης χιλιάδες ήταν και είναι τα παιδιά της Λάρισας που έχουν νιώσει τη ζεστασιά και την αγάπη μέσω της εθελοντικής προσφοράς. Το γεγονός μάλιστα ότι είναι στη Λάρισα που εδρεύει η μοναδική πλέον Παιδική Στέγη που έχει απομείνει σε ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύει ότι πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο για όλους όσους εργάστηκαν άοκνα και ανιδιοτελώς για να μείνει ανοικτή όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδιαίτερα, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν επιπρόσθετα προβλήματα. Για το λόγο αυτό, οι προσπάθειες για να βρεθούν οι τρόποι και οι πόροι που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της Παιδικής Στέγης πρέπει να ενταθούν, και οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε στον σημαντικό αυτό στόχο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ