ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟΚΤΟΝΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ

Μια βασική πληροφορία που πρέπει να δώσουμε προτού σας αποκαλύψουμε πιο είναι το πιο ασφαλές προς κατανάλωση αλκοολούχο ποτό είναι πως ο πάγος στο ποτό σας αποτελεί μια όχι εύφορη κοιλάδα για την ανάπτυξη συγκεκριμένων τύπων βακτηρίων.

Τα βακτήρια αυτά μάλιστα είναι ικανά να προκαλέσουν διάφορες λοιμώξεις στον οργανισμό σας και κανένα αλκοολούχο ρόφημα δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να τα σκοτώσει. Εκτός από ένα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Springer εξέτασε τους τύπους βακτηρίων που μπορούν να επιβιώσουν στον πάγο. Τα κακά νέα είναι ότι 31 είδη των βακτηρίων βρέθηκαν στα παγάκια των μπαρ -συμπεριλαμβανομένων των μολυσματικών:

Ψευδομονάδες (μπορεί να προκαλέσει δερματικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού), σταφυλόκοκκο, βακίλους  (ένοχοι για συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης) και τα βακτήρια που προκαλούν μηνιγγίτιδα.

Οι ερευνητές εξέτασαν πόσο ανθεκτικά είναι τα βακτηρίδια τοποθετώντας τον μολυσμένο πάγο σε διάφορα ποτά. Οι θερμοκρασίες κατάψυξης δεν τους σκότωναν. Η βότκα δεν σκότωσε κανένα από αυτά. Η Coca-Cola σκότωσε τις ψευδομονάδες και τους βακίλους . Το Ουίσκι, όμως, τα σκότωσε όλα.

Βεβαίως, η ύπαρξη των βακτηρίων δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα νοσήσετε από αυτά, αλλά γιατί να μη φυλάμε τα ρούχα μας, τώρα μάλιστα που ξέρουμε την αλήθεια;

 

klik.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ