ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα του σωματείου της Λάρισας

Το σωματείο εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές Λάρισας πήρε απόφαση για απεργία  στις 11 ΙΟΥΝΗ 2019 και καλούμε τους συναδέλφους μας στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα αυτή στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ στις 11:00 το πρωί.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Συνάδελφοι,

Η υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης- Επιτακτική Ανάγκη.

Χωρίς Κλαδική Σύμβαση οι Εργοδότες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με τους κατώτατους μισθούς, χωρίς επιδόματα, με πολύ δυσμενείς όρους. Δεν αποδίδουν επιδόματα ακόμα και σε εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί όταν ήταν σε ισχύ οι Κλαδικές Συμβάσεις. Μια σειρά αυθαιρεσίες που έχουν επιπτώσεις ακόμα και στην σωματική και ψυχική υγεία είναι αποτέλεσμα της έλλειψης Σύμβασης.

Με ποια κριτήρια διαμορφώνουμε τις διεκδικήσεις μας.

  1. Οι υπολογισμένες συνολικές απώλειες των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία φτάνουν στο 40%. (υπολογισμός από τον ΟΜΕΔ)
  2. Η κερδοφορία των ομίλων εκτοξεύεται. Αυτό εκφράζεται με τις επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό, με τις επεκτάσεις μονάδων, τις εξαγορές.
  3. Οι σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου για αξιοπρεπείς μισθούς, για σταθερή δουλειά, για ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας πρέπει να μπουν στο προσκήνιο.

Με τα παραπάνω κριτήρια διαμορφώνουμε τη βάση αιτημάτων για Κλαδική Σύμβαση

  • Αύξηση 15% στους Βασικούς Μισθούς.
  • Επαναφορά επιδομάτων που «κόπηκαν» το 2012, επαναφορά και καθορισμός Ειδικών Αδειών στα αντίστοιχα τμήματα που νομοθετήθηκε για τα ΝΠΙΔ & ΝΠΔΔ
  • Επαναφορά των μειωμένων ωραρίων όπου καταργήθηκαν. Επαναφορά τριετιών.
  • Κατάργηση του διαχωρισμού νέων-παλιών εργαζομένων. Καμία πρόσληψη με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

Απαιτούμε   ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ για τους εργαζόμενους όλου του Κλάδου.

Οι όροι των κλαδικών Συμβάσεων είναι καθοριστικοί για την καθημερινότητα μας. Διεκδικούμε την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης που δεν θα αναπαράγει τους δυσμενείς όρους και τους χαμηλούς μισθούς που ισχύουν σήμερα, αλλά θα βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή μας.

Οι εργοδότες βρίσκονται σε μόνιμη προσπάθεια συμπίεσης μισθών και κατάργησης δικαιωμάτων.  Τους ενδιαφέρει πρώτιστα το μισθολογικό κόστος γιατί από την μείωση του προκύπτουν τα κέρδη τους. Ένας από τους τρόπους μείωσης του μισθολογικού κόστους είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων που αποτελεί το διακαή πόθο της Εργοδοσίας.

Δεν αναπαράγουμε τις  αυταπάτες ότι χωρίς αγωνιστικές διεκδικήσεις, χωρίς να ασκηθεί πίεση από τους εργαζόμενους  η Εργοδοσία θα ικανοποιήσει τα αιτήματα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ