ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΡΑΦΛΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποιεί από το πρωί της Δευτέρας αντιπροσωπεία της πόλης του Περού Μιραφλόρες που μετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Διεθνούς Αστικής Συνεργασίας (IUC), με κύριο αντικείμενο τη συνεργασία σε θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αστικού πρασίνου καθώς και διαχείρισης ενέργειας.

Η επίσημη υποδοχή έγινε στην Κεντρική Πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε έπαρση σημαιών των δύο χωρών υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, για να ακολουθήσει συνάντηση και ενημέρωση από το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στην εφαρμογή του ΣΒΑΚ και την πανελλαδική πρωτοπορία της πόλης όσον αφορά στο Σχέδιο, τονίζοντας πως «υπάρχουν κοινά προβλήματα με τη μεγέθυνση των αστικών κέντρων» και επισημαίνοντας πως θεωρεί ότι «τα ΣΒΑΚ με την απόδοση των δημόσιων χώρων στους πολίτες αποτελούν το αύριο των πόλεών μας», ενώ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την ιστορία της Λάρισας επικεντρώνοντας στην ανάδειξη και λειτουργία του Α’ Αρχαίου Θεάτρου.

Η περουβιανή αντιπροσωπεία, που απαρτίζεται από την σύζυγο του δημάρχου της Μιραφλόρες Cecilia Costa de Molina, καθώς ο δήμαρχος Luis Alfonso Molina Arles θα βρίσκεται στη Λάρισα από την Τετάρτη, τους αντιδημάρχους Αστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού – Τουρισμού Carlos Ramires Alzamora Muniz και Roberto Luis Boyle Castelli αντιστοίχως, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Doris Ethel Aspiazu, την ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου της Μιραφλόρες για θέματα διεθνών σχέσεων Gladys Sol Rivas Aguilar και την ορισθείσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίστρια για την συνεργασία των δύο πόλεων Juliana Izquierdo Campuzano, θα παραμείνει στη Λάρισα μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουνίου, ενώ την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα αναμένεται να γίνει και η επίσημη αδελφοποίηση των δύο πόλεων, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ