Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΥΡΟΚΟΜΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ

Υπό την αιγίδα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου στη Λάρισα, επιχειρηματική συνάντηση εξαγωγικών εταιρειών του κλάδου των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων στη χώρα μας, με αγοραστές από διάφορα σημεία του πλανήτη.

Στη συνάντηση που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Imperial», θα συμμετάσχουν συνολικά 18 τυροκομικές επιχειρήσεις  από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Οι ξένοι αγοραστές προέρχονται από Βόρεια Αμερική, Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον Αραβικό κόσμο, την Κίνα και την Κορέα.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 10.00 και θα ολοκληρωθούν στις 18.30 με διάλειμμα μίας ώρας. Το βράδυ της Τέταρτης θα παρατεθεί δείπνο στο Φρούριο προς τιμή των ξένων αγοραστών. Τη συνδιοργάνωση τους έχουν ο Οργανισμός «Enterprise Greece» και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Λάρισας.

Η διοργάνωση αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας για την προώθηση του κλάδου Τροφίμων και Ποτών  που ξεκίνησε ο «Enterprise Greece» με την οργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και επιχειρηματικών αποστολών που ενίσχυσαν την προβολή των  προϊόντων  των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών και της  Ελλάδας ως χώρα παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων και τα θετικά τους αποτελέσματα στις εξαγωγές, ήδη καταγράφονται.

Δεδομένου ότι η Θεσσαλία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες περιφέρειες στη παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, η πρόταση του Επιμελητηρίου να πραγματοποιηθούν και στη Λάρισα αντίστοιχες επιχειρηματικές συναντήσεις, έγινε άμεσα αποδεκτή από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη που συνέδραμε τα μέγιστα στην άρτια διοργάνωση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως «η εξωστρέφεια του πρωτογενούς τομέα αποτέλεσε από την αρχή της διοίκησής μας το μεγάλο στοίχημα για την ανάταση της εγχώριας οικονομίας. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και εξόχως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, οφείλουμε με κάθε τρόπο να πορευόμαστε προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των εμπορικών σχέσεων των επιχειρήσεών μας με τις αγορές εκείνες, όπου τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να κυριαρχήσουν, αναδεικνύοντας τα μοναδικά συγκριτικά τους πλεονεκτήματα».

Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων για το κλάδο των τυροκομικών προϊόντων.

Να σημειωθεί τέλος πως η διοργάνωση των επιχειρηματικών συναντήσεων πραγματοποιείται  με την υποστήριξη των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών της Ελλάδας και δίνει τη δυνατότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις με αγοραστές, εκπροσώπους δικτύων διανομής και αλυσίδων λιανεμπορίου, να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας και να ενημερωθούν για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς-στόχος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ