ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ 144 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Τέλη Δεκέμβρη του 2018, αντιπροσωπεία των απολυμένων και απλήρωτων της ΕΑΣ Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ, είχε επισκεφθεί τον υφυπουργό αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλη, στο γραφείο του, ζητώντας τον να παρέμβει για να λυθεί το πρόβλημα για την καταβολή

επιτέλους των δεδουλευμένων 2 ετών και των αποζημιώσεων τους.

Ο υφυπουργός απάντησε ότι με δική του πρωτοβουλία θα εισηγούνταν στην κυβέρνηση σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα για όλους τους απολυμένους των πρώην ΕΑΣ.

Ωστόσο πέρασαν σχεδόν 6 μήνες από τότε και σιγή ασυρμάτου από την πλευρά του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης. Να σημειώσουμε ότι την ίδια υπόσχεση είχε δώσει και στα τέλη του 2017, αλλά στην πράξη δεν έκανε τίποτα.

Αυτός ο εμπαιγμός των 144 απολυμένων και απλήρωτων για τα δεδουλευμένα τους 2 ετών και των αποζημιώσεών τους, πρώην εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας, όπως και των άλλων ΕΑΣ (Ελασσόνας, Φαρσάλων, κ.α), ξεπέρασε κάθε όριο.

Ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Κόκκαλης και η κυβέρνηση, δεν καλούνται να κάνουν χάρη σε κανέναν, αλλά έχουν υποχρέωση να δώσουν άμεσα λύση επιτέλους στο πέρα για πέρα δίκαιο αίτημα των απολυμένων των ΕΑΣ και όχι να κοροϊδεύουν απολυμένους και απλήρωτους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ