Η ΔΟΜΗ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η παρέμβαση του Χρ. Κέλλα στη χθεσινή σύσκεψη

«Η Κυβέρνηση και, ειδικότερα, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επαναλαμβάνουν εναλλάξ τα αφηγήματα της ξενοφοβίας και της πολυπολιτισμικότητας, αυξάνοντας τις δομές φιλοξενίας και αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των φιλοξενουμένων και των τοπικών κοινωνιών.

Η νέα δομή του Κυψελοχωρίου αποτελεί μία καταδεικτική περίπτωση πλήρους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Μακρυχώρι, με θέμα τη Λειτουργία Δομής φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο Κυψελοχώρι, προσθέτοντας:

«Τους τελευταίους πέντε μήνες, εκφράζοντας τη γνώμη των τοπικών αρχών, κάλεσα τον κ. Βίτσα να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα, που έχουν θέσει προς αυτόν. Όχι μόνο δεν έχει απαντήσει, αλλά επιχειρεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα, υιοθετώντας τη γνωστή ρητορική περί ξενοφοβικών αισθημάτων και υπερβολών της τοπικής κοινωνίας.

Το Υπουργείο εξακολουθεί να σιωπά για όλα τα κρίσιμα θέματα, που θα προκύψουν στην πορεία, τη στιγμή, μάλιστα, που ο νομός Λάρισας φιλοξενεί δυσανάλογα υψηλότερο αριθμό μεταναστών σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Κατ’ επανάληψη, τονίσαμε προς την Κυβέρνηση ότι η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί είναι λανθασμένη, ενώ την καλέσαμε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις πραγματοποιώντας δύο συγκεκριμένα βήματα.

Πρώτον, να ξεδιαλύνει το τοπίο σε σχέση με τις ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στη χώρα, διασφαλίζοντας ενδελεχή εποπτεία των χρηματοροών που κατευθύνονται προς αυτές.

Δεύτερον, να διακρίνει το προσφυγικό φαινόμενο από το μεταναστευτικό και να διαχωρίσει τις διαδικασίες χορήγησης διεθνούς προστασίας από τη μετανάστευση.

Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε, με αποτέλεσμα το άσυλο να συνιστά πεδίο οικονομικής και πολιτικής εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους κύκλους.

Η μεταναστευτική πολιτική της χώρας πρέπει να αλλάξει άρδην και αυτό θα γίνει μετά τις εθνικές εκλογές, θέτοντας μεταξύ των βασικών μας προτεραιοτήτων τη διασφάλιση της αναλογικής κατανομής των μεταναστών στην Ευρώπη συναρτήσει του πληθυσμού και των υποδομών κάθε κράτους-μέλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ