ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΛΑ.Ε., ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Μια χαρά το πάει ως τώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης με το Μέρα 25: ηχεί ως μία φωνή από τα Αριστερά, χωρίς υπερβολές, μία αριστερή φωνή που μοιάζει (σαν) να αποτελεί τη συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όλοι αναγνώρισαν στον κ. Βαρουφάκη τη στάση του μετά το καλοκαίρι του 2015. Πήρε το καπελάκι του και αποχώρησε. Δεν επιτέθηκε στους πρώην συντρόφους του, δεν άρχισε να κατηγορεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, δεν έκανε σαν… απατημένη σύζυγος όπως έκαναν, εμμονικά, άλλοι «πολύ» αριστεροί.

Μία αξιοπρεπέστατη στάση που επιβραβεύτηκε από το λαό στην πρώτη, από τότε, εκλογική αναμέτρηση. Και ας τον είχαν εξαφανίσει τα ΜΜΕ. Και ας τον λοιδορούσαν τα ελληνικά κανάλια. Και ας μην τον ανίχνευαν οι δημοσκόποι (όπως μας απαντούσαν).

Το 3% αποτελεί μία καλή βάση για να πάει ακόμα πιο ψηλά στις εθνικές εκλογές. Αρκεί βέβαια να συνεχίσει στην ίδια ρότα. Διότι το τελευταίο διάστημα μοιάζει σαν να αλλάζει τακτική, διολισθαίνοντας σε μία ακραία αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική.

Βασικός εχθρός του δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι δεξιά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Νέα Δημοκρατία. Μην το κάνει σαν τη ΛΑ.Ε. και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που ξυπνούσε και κοιμόταν με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στο νου. Εξου και η εξαέρωση του κόμματος. Το ίδιο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, άλλη απατημένη σύζυγος και αυτή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν διαφορετικός. Είχε άλλους στόχους και διαφορετική τακτική. Φάνηκε άλλωστε αυτό περίτρανα και στο θέμα του Μακεδονικού που τάχθηκε κατευθείαν και δίχως περιστροφές υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Αν θέλει το Μέρα 25 να ακολουθήσει ξαφνικά μία εθνικιστική πορεία δικαίωμά του. Αν θέλει να γκρεμίσει ό,τι χτίζει ξανά δικαίωμά του. Αν θέλει να γίνει ΛΑ.Ε. θα το φτάσει μέχρι τέλους, στο 0.7%…

Δεν είναι τυχαίο που τα ΝΕΑ (που σήμερα πανηγυρίζουν για τη Νέα Δημοκρατία και το 40% που θα φτάσει) έδιναν διαρκώς βήμα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη να γράφει άρθρα. Δεν είναι τυχαίο που το Πρώτο Θέμα χθες αφιέρωσε το μισό του πρωτοσέλιδο στον Γιάνη Βαρουφάκη (προσοχή ο Βαρουφάκης δαγκώνει τον Τσίπρα).

Το Μέρα 25 πρεσβεύει κάτι διαφορετικό, μη γίνει τώρα ίδιο και όμοιο. Και πρέπει να μπει στη Βουλή, χρειάζεται η φωνή του Βαρουφάκη εκεί. Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση (ας μη γελιόμαστε) μπορεί να αποτελεί μία ισχυρή, αριστερή, φωνή αντίδρασης και ανυπακοής.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ