ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017

Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον καθένα επέβαλε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε τρεις αγροτοσυνδικαλιστές με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις κινητοποιήσεις του 2017 στη Λάρισα, μετατρέποντας μάλιστα και την κατηγορία που αρχικά ήταν παρακώλυση συγκοινωνιών.

Κατηγορούμενοι ήταν τα μέλη της Γραμματείας της Πνελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων Ρίζος Μαρούδας,Βαγγέλης Μπούτας και Κώστας Τζέλας με τους δύο τελευταίους να δικάζονται ερήμην.

Κατά της απόφασης ο κ. Μαρούδας άσκησε έφεση κάτι που αναμένεται να πράξουν και οι άλλοι δύο καταδικασθέντες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εν τω μεταξύ με αφορμή την καταδικαστική απόφαση η κομματική οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

“Η καταδικαστική απόφαση που επιβλήθηκε  σε βάρος 3 στελεχών του αγροτικού κινήματος, (Ρίζου Μαρούδα, Β. Μπούτα Κ. Τζέλλα, ) μελών της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Στόχος τους η τρομοκράτηση των αγροτών αλλά και όσων άλλων  αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και στη ζωή χωρίς δικαιώματα.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ  συνεχίζει το δρόμο που χάραξαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της.

Η “λογική” της  καταδίκης των τριών αγροτοσυνδικαλιστών στηρίχθηκε στα περί “ηθικής αυτουργίας”, αν και το συνταχθέν κατηγορητήριο έκανε λόγο για “παρακώλυση συγκοινωνιών”. Μια κατηγορία, ας σημειωθεί, που ανατράπηκε πανηγυρικά στη διάρκεια της δίκης των 10 στελεχών του αγροτικού κινήματος που έγινε στο δικαστήριο της Λάρισας την 1η Μάρτη 2019 κι αφορούσε στο στήσιμο του μπλόκου της Νίκαιας κατά την πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2019. Σε κείνη τη δίκη που στήθηκε με διαδικασίες “fas – trak”, η κατηγορία περί “ηθικής αυτουργίας” κατέρρευσε παταγωδώς, μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων, τις απολογίες των κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, αναγκάζοντας το δικαστήριο να κηρύξει αθώους τους 10 αγροτοσυνδικαλιστές, παρά την καταδικαστική πρόταση από την εισαγγελέα της έδρας.

Η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα τρομοκρατήσει τους αγρότες και θα βάλει φρένο στους δίκαιους αγώνες για το ψωμί των οικογενειών τους. Οι καταδικαστικές αποφάσεις των “αγροτοδικείων” και τα όποια άλλα τρομοκρατικά μέτρα, δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα της αγροτιάς που την βγάζουν στους δρόμους του αγώνα η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Και όσο αυτή η πολιτική θα συνεχίζεται – ανεξάρτητα από το ποιός θα είναι κάθε φορά ο κυβερνητικός διαχειριστής της – το οργανωμένο αγροτικό κίνημα  θα την αντιπαλεύει.

Η ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ του ΚΚΕ καλεί  το λαό της Θεσσαλίας να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, να κάνει δική του υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Μαζικά και οργανωμένα να απαιτήσει και να επιβάλει να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές, πολιτικές διώξεις και να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγρότες  αγωνιστές.

Οι φτωχοί και μικροί αγρότες μια επιλογή έχουν μπροστά τους: Με οργάνωση, αγώνα και συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων και να ανατρέψουν την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Στις εκλογές της 7 Ιούλη να κάνουν κριτήριο ψήφου το ποιοι στάθηκαν δίπλα τους  όλα αυτά τα χρόνια στους μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Μπορούνε  οι φτωχοί και μικροί  αγρότες  να αντιμετωπίσουνε την επόμενη μέρα, αν έχουνε δίπλα τους μια συνεπή, μαχητική και ασυμβίβαστη δύναμη στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα. Αυτή είναι το ΚΚΕ που ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΔΙΠΛΑ τους , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Ισχυρό ΚΚΕ στις 7 Ιούλη ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, Η ΕΛΠΙΔΑ, Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com