ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΜΕ ERASMUS+ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Let’s get green – raising the awareness of ecological problems», 6 μαθητές και 2 καθηγητές του 5ου Γενικού Λυκείου Λάρισας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ryglice – κοντά στην Κρακοβία – της Πολωνίας.

Οι Έλληνες μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια ντόπιων μαθητών και ήρθαν σε επαφή με τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της περιοχής. Συναντήθηκαν με τις αποστολές των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Γερμανία, Ισπανία, Τουρκία και Πολωνία) και πραγματοποίησαν δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου με στόχο την ευαισθητοποίηση πάνω στα προβλήματα του περιβάλλοντος και την υιοθέτηση μιας πιο οικολογικής στάσης ζωής.

Οι μαθητές μαγείρεψαν τοπικά οικολογικά φαγητά στα εργαστήρια του σχολείου, επισκέφτηκαν ένα οικολογικό πάρκο όπου πληροφορήθηκαν για την κοινωνία των μελισσών, την παραγωγή μελιού και τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, ξεναγήθηκαν σε ένα μουσείο Φυσικής Ιστορίας και παρακολούθησαν αντίστοιχο μάθημα στο σχολείο. Επίσης παρουσίασαν με τη σειρά τους επαπειλούμενα είδη της πανίδας της χώρας μας και παρακολούθησαν μια διάλεξη από ειδικούς με θέμα τον κίνδυνο οικολογικής καταστροφής από τη χρήση πλαστικού. Τέλος στο βοτανικό κήπο της Κρακοβίας θαύμασαν την ποικιλία φυτών και λουλουδιών της χώρας.

Οι μαθητές επέστρεψαν γεμάτοι γνώση, εμπειρίες και νέες διεθνείς γνωριμίες, έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και την απόκτηση οικολογικής συμπεριφοράς από όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ