ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΣΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

Ευχαριστίες για τη συνείδηση και τη συμμετοχή των δημοτών σε Λάρισα, Τύρναβο, Τρίκαλα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη

Μετά από έναν χρόνο λειτουργίας και άψογης συνεργασίας οι λευκοί κάδοι εκτός από τη Λάρισα τοποθετήθηκαν στον Τύρναβο, στα Τρίκαλα, στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη. Με πρωτοτυπία και όφελος κοινωνικό-οικολογικό οι λευκοί κάδοι ανακύκλωσης από την εταιρία “TexCycle” επιτελούν σημαντικό έργο στην περιοχή αλλά και

συνεισφέρουν στην τοπική κοινωνία.

Σε αυτούς οι πολίτες τοποθετούν ρουχισμό και υφάσματα, μετά από σχετικές οδηγίες που λαμβάνουν, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στα υλικά αυτά να φανούν χρήσιμα μετά από ειδική διαλογή-επεξεργασία. Για τη Λάρισα ακόμη πιο σημαντική ενέργεια είναι ότι, με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, μέρος αυτής της ανακύκλωσης, που μπορεί να αξιοποιηθεί, δίδεται στο κοινωνικό παντοπωλείο. Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί θερμά τους πολίτες για τη συνείδηση και τη συμμετοχή τους.

– H χρήση των κάδων “TexCycle” είναι η πράσινη λύση για να απαλλαγείτε από τα παλαιά ρούχα.

– Η “TexCycle” συνεργάζεται με τον Δήμο Λαρισαίων και μέρος των συλλεχθέντων ρούχων γίνεται Δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρισας.

– Επιλογές ανακύκλωσης: Μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας για χρήσιμες πληροφορίες, οδηγίες και να δείτε την με εικόνες τι κάνουμε με τα υπόλοιπα ρούχα και πώς ανακυκλώνονται. Χρησιμοποιήστε τους λευκούς κάδους με το λογότυπο της TexCycle και το γραφικό με τον κύκλο Textile.

Στο site www.texcycle.gr μπορείτε να βρείτε την πλησιέστερη τοποθεσία των ειδικών κάδων (Χάρτης: https://texcycle.gr/location-list).

“Αν αναρωτιέστε που να ρίξετε τα παλαιά ή ανεπιθύμητα ρούχα σας, αν θέλετε να καθαρίσετε τη ντουλάπα σας χωρίς να αισθάνεστε ένοχοι για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και αν με τη συμβολή σας συνεισφέρετε ταυτόχρονα στην τοπική κοινωνία σας δίνουμε τη λύση: Βάλτε τα καθαρά ρούχα, τα παπούτσια και υφάσματα του σπιτιού σε μια τσάντα και ρίξτε τα στον  πλησιέστερο λευκό κάδο ρούχων και παπουτσιών με το μπλε-πράσινο λογότυπο της TexCycle. Η ζωή τους συνεχίζεται σε πράσινη οδό, θα επαναχρησιμοποιηθούν ή θα ανακυκλωθούν”, σημειώνουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ