Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΣΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Επισημαίνει ότι είναι γόνος οικογένειας μακεδονομάχων

Τη δική του παρέμβαση για το όλο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών κάνει ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου και υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, Θανάσης Νασίκας, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο fb, όπου και αναφέρει τα εξής:

“Πόσο εύκολα ξεχάσαμε τον αγώνα και την θυσία του Παύλου Μελά και των συντρόφων του.
Πόσο εύκολα και χωρίς ίχνος ντροπής δώσαμε στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να λένε ότι μιλούν την μακεδονική γλώσσα και ότι η εθνικότητα τους είναι μακεδονική.

Τα γράφω αυτά γεμάτος οργή γιατί αυτήν την στιγμή στα χέρια μου είναι ένα βιβλίο έκδοσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την υπογραφή του καθηγητή Ιωάννη Σκούρτη όπου στην σελίδα 106-107 και 327-328-329 αναφέρει περίπου τα εξής. Με διαταγή Έλληνα ανθυπολοχαγού που υπηρετούσε στο Ελληνικό προξενείο της Ελασσόνας μυστικά ως γραμματεύς στις 27 Μαρτίου 1908 ( τα σύνορα της Ελλάδος ήτανε στην Μελούνα) ζητούσε από το ελληνικό στρατηγείο της Λάρισας να εξοπλιστούν Έλληνες πατριώτες βλάχικης καταγωγής για τον μακεδονικό αγώνα. 

Μεταξύ πολλών αναφέρετε στο βιβλίο και ο ΤΟΥΣΙΟΣ ΝΑΣΙΚΑΣ ( πρώτος ξάδερφος του παππού μου) εκ Σμίξης Γρεβενών τον οποίον έδωσε μυστικά το στρατηγείο της Λάρισας δύο όπλα ( ΓΚΡΑ) και 120 φυσίγγια.
Πρέπει λοιπόν εμείς να ξεχάσουμε τον αγώνα αυτών των ανθρώπων για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των Αμερικανών και των Γερμανών;

Για αυτό πήγα με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση γιατί για εμάς αυτό το θέμα δεν έκλεισε όπως λέει η Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα. Οι συμφωνίες που γίνονται σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού δεν θα περάσουν”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ