ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκής σύμπραξης σχολείων Εράσμους+ Κ2 αντιπροσωπεία τριών εκπαιδευτικών και δύο μαθητών του 3ου δημοτικού σχολείου Τυρνάβου επισκέφτηκε την πόλη Kohtla Jarve της Εσθονίας κατά τη διάρκεια της 2ης κινητικότητας του σχεδίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 3 – 11 Μαΐου 2019.

Την ελληνική αποστολή αποτέλεσαν οι εκπαιδευτικοί Μόκιας Ιωάννης, Μίτιλη Γεωργία, Καλύβα Μαρία και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Λιάκος Χρήστος και Τσικριτσής Μιλτιάδης. Κατά την παραμονή στην Εσθονία η ελληνική αντιπροσωπεία του 3ου δημοτικού σχολείου Τυρνάβου γνώρισε τον άρτια οργανωμένο χώρο του εσθονικού σχολείου, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σπουδών, και ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό σύστημα της Εσθονίας.

Παράλληλα οι εταίροι εκπαιδευτικοί, οργάνωσαν, προγραμμάτισαν και παρουσίασαν εργασίες στο πλαίσιο της ανάπτυξης του προγράμματος, ενώ οι μαθητές των εταιρικών σχολείων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διδασκαλίες στις αίθουσες και να συμμετάσχουν ενεργά σε αθλητικές δραστηριότητες στο κλειστό γυμναστήριο του εσθονικού σχολείου. Η ελληνική αποστολή παρουσίασε δημοφιλείς ελληνικούς χορούς (ζεϊμπέκικο, χασάπικο, συρτάκι) και τραγούδησε γνωστά ελληνικά τραγούδια.

Εκπ/κοί και μαθητές είχαν την ευκαιρία εκτός σχολικού ωραρίου να ξεναγηθούν στο Μουσείο του πετρελαιοφόρου σχιστόλιθου και στα σημαντικότερα αξιοθέατα στις πόλεις Αβινούρμε, Τόιλα και Νάρβα. Η φιλοξενία των Εσθονών υπήρξε υποδειγματική και οι εντυπώσεις των ευρωπαίων εταίρων από την παραμονή τους στην Εσθονία υπήρξαν θαυμάσιες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ