ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς που διεκδικεί πλήρη κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από την πολιτεία

Με αφορμή το όψιμο ενδιαφέρον και τις προεκλογικές δεσμεύσεις πολιτικών που επισκέφτηκαν την περιοχή μας ενόψει εκλογών, καθώς επίσης και την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι ροδάκινοπαραγωγοί να τους θυμίσουμε το εξής:

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Υπάρχει εδώ και 6 χρόνια μετά την επιβολή του εμπάργκο από την Ρωσία ως αντίποινα στις κυρώσεις που της επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση .

Στο διάστημα αυτό το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών μειώθηκε πάνω από 60% .

Η αιτία του προβλήματος είναι ξεκάθαρη πια. Η πολιτική της ΕΕ , που την στηρίξαν και στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα .

Το εμπάργκο που επιβλήθηκε με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκε με κυβερνήση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κυβερνήσεις, που δεν εναντιώθηκαν ούτε για μια στιγμή σε αυτή την πολιτική και έχουν οδηγήσει στον αφανισμό χιλιάδες οικογένειες .

Ο αγροτικος σύλλογος Αργυροπουλίου – Λυγαριάς απαιτεί αποζημίωση για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ροδάκινοπαραγωγών εξαιτίας αυτών των πολιτικών.

Ταυτόχρονα, διεκδικεί οριστική και ουσιώδης λύση στο πρόβλημα μας καθώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πουλάμε τα προϊόντα που παράγουμε με αξιοπρεπείς τιμές  και όχι να ζούμε με ελεημοσύνη…και αντιδωρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ