Η ΝΔ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Σε Σαραντάπορο, Λυκούδι, Άζωρο, Τσαπουρνιά, Μηλέα, Γιαννωτά και Γεράνεια ο Χρ. Κέλλας

Το Σαραντάπορο, το Λυκούδι, το Άζωρο, την Τσαπουρνιά, τη Μηλέα, τα Γιαννωτά και τη Γεράνεια επισκέφτηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ενημερώνοντας τους κατοίκους σχετικά με τις θέσεις της νέας Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη στο ετήσιο συνέδριου του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), επισημαίνοντας:

«Η αδιαφορία, που επέδειξε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον κλάδο της κτηνοτροφίας τελειώνει σύντομα. Ο Πρόεδρός μας τόνισε ότι τα σύνορα της χώρας – χερσαία και θαλάσσια – πρέπει να φυλάσσονται, αποτρέποντας, “όχι μόνο την παράνομη μετανάστευση, αλλά και την ανεξέλεγκτη είσοδο ξένων προϊόντων, που -εκ των υστέρων- ‘βαφτίζονται’ ως ‘ελληνικά’. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός στους Έλληνες παραγωγούς και η εξαπάτηση των Ελλήνων καταναλωτών θα σταματήσει”. Θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, βάζοντας φραγμό στις “ελληνοποιήσεις” γάλακτος και κρέατος και προστατεύοντας τη Φέτα μας.

Προσθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως αποτελεί στόχο μας η δημιουργία ενός “Κέντρου Ανάπτυξης Γενετικών Πόρων”, το οποίο θα συνεργάζεται με το ΑΠΘ, προκειμένου να αναπτυχθούν και να προστατευτούν νέες εγχώριες φυλές στην αιγο-προβατοτροφία, που θα έχουν καλύτερες αποδόσεις».

Περαιτέρω, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ σχολίασε την αβελτηρία της Κυβέρνησης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Συμβούλιο της ΕΕ, υπογραμμίζοντας:

«Πριν από έναν μήνα, η Ιρλανδία εξασφάλισε 100 εκ. ευρώ κοινοτικούς πόρους, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση στην κτηνοτροφία της, εν αντιθέσει με την ελληνική Κυβέρνηση που δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Η ΝΔ είναι στο πλευρό των κτηνοτρόφων μας και θα αξιοποιήσει, ως κυβέρνηση, κάθε ευρωπαϊκό και εθνικό μέσο, προκειμένου να στηρίξει τον κλάδο και να προάγει την ανάπτυξή του».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/cia298irFY4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ