ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ…

ΓΡΑΦΕΙ Η Χαρίκλεια (Ρούλα) Σουρλαντζή-Ζαχαράκη*, υποψήφια βουλευτής νομού Λάρισας  του  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Από την ώρα που μπήκε το όνομά μου στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα Λάρισας ,άκουσα πολλές ευχές , είδα πολλά μάτια χαρούμενα και πολλά χαμογελαστά πρόσωπα. Είδα όμως και ανθρώπους να με συνδέουν με την ποσόστωση.

Για μένα όπως και για πολλές αξιόλογες γυναίκες που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε ποσόστωση ποτέ στις ζωές μας. Για μένα υπήρχε πάντα, ο αγώνας για το καλύτερο . Από τα φοιτητικά μου χρόνια ήμουνα οργανωμένη στην αριστερά και ενταγμένη στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες για την ισότητα των φύλων για καλύτερα μεροκάματα και δουλειά για όλους, για περισσότερα λεφτά στην παιδεία, για καλύτερο περιβάλλον . Πουθενά σ΄όλους αυτούς τους αγώνες δεν έβλεπα την συμμετοχή μου σαν ποσόστωση. Και ο αγώνας συνεχίστηκε μέσα από τις γραμμές της αριστεράς , μέσα από συλλόγους και συλλογικότητες που πίστευα ότι άξιζε να συμμετάσχω .

Από τον Σεπτέμβριο 2014 ήμουνα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Τυρνάβου και είμαι ακόμα πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής καθώς και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Τυρνάβου. Όλοι γνωρίζουν ότι παρόλο δεν είχα εμπειρία από τα Δημοτικά κατάφερα να υπάρχει μια άριστη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν θέλω αυτό να θεωρηθεί αμετροέπεια. Οι παρεμβάσεις μου στο χώρο των σχολείων και της εκπαίδευσης γενικότερα επέφεραν ριζικές αλλαγές, έγιναν έργα ουσίας και αφήνουμε σαν Δημοτική Αρχή μεγάλη παρακαταθήκη. Μακάρι κάθε ηττημένος να άφηνε τέτοια παρακαταθήκη πίσω του.

Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές άκουγα και διάβαζα «Γέμισαν τα ψηφοδέλτια γυναίκες», «αμάν αυτή η ποσόστωση», «και η κουτσή Μαρία υποψήφια» Δεν περίμενα να το βρω μπροστά μου…..Το 2019 να μιλάμε για ποσόστωση;

Τι υποψηφίους θέλουμε για βουλευτές ;

Θέλουμε μόνο να λέμε ωραία λόγια για τις γυναίκες, για την ισότητα, για την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας κι ως εκεί;

Η ποσόστωση δεν είναι ισότητα. Αυτοί/ες που είναι άξιοι και ικανοί να διοικήσουν τον τόπο μας, να ψηφιστούν πέρα από το αν είναι άντρες ή γυναίκες.

Θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ στις γυναίκες ψηφοφόρους. Μην αφήσετε την ποσόστωση να λειτουργήσει αρνητικά. Ας δούμε την θετική της πλευρά. Αν δεν υπήρχε

μπορεί να ήταν λιγότερες οι γυναικείες παρουσίες στα ψηφοδέλτια.

Πιστεύω πως θα είναι μέσα στις επιλογές σας και γυναίκες με νέες ιδέες και όρεξη για σκληρή δουλειά. Ακόμα πιστεύω ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας εάν δεν συμμετέχουν οι γυναίκες στην πολιτική.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Η Κρισιμότητα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι πιο σημαντική από ποτέ. Σε αυτές τις Εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου μας, κρίνεται αν θα ανταμειφτούν οι κόποι και οι θυσίες μας ή αν θα γυρίσουμε πίσω

Δείτε τα προγράμματα των κομμάτων, πάρτε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε και συγκρίνετε.

Στις εκλογές αυτές επιλέγουμε τους ανθρώπους που θα ορίσουν το μέλλον του τόπου. Τις ιδέες, τα προγράμματα και τους στόχους υπάρχουν τα πρόσωπα που τις εκφράζουν και τις υλοποιούν.

Σας υπόσχομαι ότι τιμώντας με την ψήφο σας το όνομά μου θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω ώστε να έχουμε ένα καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας.

Φίλες και φίλοι, ξέρετε τι έχετε ζήσει αλλά σίγουρα ξέρετε και πώς θέλετε να ζήσετε.

Δώστε μας τη δύναμη με την ψήφο σας να ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ. Να κοιτάξουμε μπροστά , με αισιοδοξία και πίστη στο μέλλον!!! Τώρα αποφασίζουμε για την Ζωή μας!

*ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Η κ. Σουρλατζή μας συστήνεται:

Γεννήθηκα στον Αμπελώνα το 1956  από γονείς  αγρότες .

Ο πατέρας μου ήταν   μέλος της Εθνικής Αντίστασης

Τελείωσα το Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο του Αμπελώνα και μετά το εξατάξιο Γυμνάσιο της Πόλης μας.

Σπούδασα στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και  Εμπορικών  Επιστημών στην Αθήνα. Όλα τα χρόνια των σπουδών μου  ήμουν ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και για αρκετά χρόνια οργανωμένη στο χώρο της αριστεράς .

Δούλεψα στον Ιδιωτικό τομέα από το 1981 έως το 1986 σε επιχειρήσεις με έδρα την Αθήνα.

Το 1986 σπούδασα  στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας και δούλεψα για πέντε περίπου χρόνια στην Ιδιωτική Εκπαίδευση  στα Μοντεσσοριανά  Σχολεία Τατοϊου .

Το 1988 παρακολούθησα   το μονοετές Σεμινάριο Μουσικής Κινητικής και Ρυθμικής Αγωγής  στη  Σχολή Μωραΐτη.

Το 1992 διορίστηκα σαν δασκάλα στη Δυτική Αττική .

Το 2000 συμμετείχα ως σύνεδρος στο Διεθνές συνέδριο για την περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το έτος 2006 σπούδασα στο παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Είμαι γνώστης της αγγλικής γλώσσας και έχω κρατικό πτυχίο στους Η.Υ.

Είμαι μέλος του Συλλόγου γυναικών Αμπελώνα και μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου. Καθώς επίσης μέλος των φίλων των βιβλιοθηκών Τυρνάβου- Αμπελώνα .Μέλος  των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»  με χρόνια συμμετοχή στο Δ. Σ. του.

Το 2014 εκλέχτηκα  στο Δήμο Τυρνάβου ως Δημοτική Σύμβουλος.

Ήμουνα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και συγχρόνως  Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής παιδείας του Δήμου Τυρνάβου. (για όλη τη θητεία)

Είμαι παντρεμένη με τον Ευάγγελο Ζαχαράκη (καθηγητή Φυσικό στο Λύκειο Αμπελώνα) και μητέρα δυο παιδιών του Χάρη και της Δήμητρας .

Χαρίκλεια (Ρούλα) Σουρλαντζή- Ζαχαράκη

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ