ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Η καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με την οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή σε βάρος 3 στελεχών του αγροτικού κινήματος, μελών της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, υιοθετώντας το επικίνδυνο σκεπτικό περί «ηθικής αυτουργίας»

για κινητοποιήσεις που έγιναν το 2017, ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για το λαϊκό κίνημα, καθώς μπορούν να συρθούν στα δικαστήρια ως ηθικοί αυτουργοί, αγωνιστές και συνδικαλιστές του αγροτικού και εργατικού κινήματος που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.

Η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διατηρούν ανέπαφο και το εμπλουτίζουν κατάλληλα όποτε απαιτείται, το νομικό οπλοστάσιο για την ποινικοποίηση των αγώνων και αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική τους συμβαδίζει με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου καταγγέλλει την ποινικοποίηση του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και θα φέρει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα καταδίκης της απόφασης του «αγροτοδικείου» καθώς και να σταματήσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των αγροτών.

Καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους και τους φορείς και τα σωματεία του Δήμου να καταδικάσουν την πολιτική του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας και να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ