ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΛΑΡΙΣΑΙΑ

Ξεπέρασαν για μια ακόμη φορά τον εαυτό τους απαράδεκτοι που το απόγευμα της Δευτέρας επιχειρήσαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη Λαρισαία, μη διστάζοντας μάλιστα να χρησιμοποιήσουν παιδική φωνή προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα όταν 79χρονη Λαρισαία δέχθηκε τηλεφώνημα στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της, για να διαπιστώσει πως στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν μια παιδική φωνή που με κλάματα προσπαθούσε να της πει πως με κάποιο αδιευκρίνιστο τρόπο είχε χτυπήσει και πονούσε.

Θορυβημένη στη σκέψη πως μπορεί να συνέβη κάτι στο εγγονάκι της η γυναίκα παρέμεινε στη γραμμή, στην οποία αμέσως μετά εμφανίστηκε μια άγνωστη αντρική φωνή, που με «σπαστά» ελληνικά ξεκίνησε να της εξιστορεί πως το παιδάκι έχει τραυματιστεί και το έχουν μεταφέρει στο νοσοκομείο, ζητώντας πληροφορίες και για άλλα μέλη της οικογένειάς της.

Ψύχραιμη η γυναίκα παρά το αρχικό σοκ ολοκλήρωσε τη συνομιλία χωρίς να «διαφωτίσει» τους… σωτήρες του παιδιού, επικοινωνώντας παράλληλα και με την οικογένειά της, για να διαπιστώσει πως κανείς δεν είχε πάθει το παραμικρό.

Σημειώνεται πως το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων που το προηγούμενο διάστημα έχουν κινητοποιήσει τις αρχές, ενώ καλό θα ήταν κυρίως ηλικιωμένα άτομα να μην εμπιστεύονται τέτοια τηλεφωνήματα πριν τσεκάρουν με δικό τους τηλεφώνημα τα οικεία τους πρόσωπα, που συνήθως επικαλούνται οι απατεώνες, να μην δίνουν πληροφορίες για το αν διαμένουν μόνοι στο σπίτι και φυσικά να ενημερώνουν άμεσα τις αρχές προκειμένου να μπει τέλος στη δράση τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ