ΝΕΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου που ζητά άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς

Δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Τύρναβου δεν περιελάμβαναν μόνο την πολύ έντονη βροχή με ισχυρό αέρα αλλά είχαμε και χαλαζόπτωση σε συγκεκριμένο σημείο στην περιοχή Αμάρι όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι μας και διαπιστώσαμε τάχιστα όταν επισκεφτήκαμε την περιοχή

ενώ ελπίζουμε να μην έπληξε άλλες περιοχές.

Αμεσα ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Αστέριος Τσικριτσης επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιοντο οπου του εξέθεσε την νέα ζημιά που έπληξε τους παραγωγούς του Δήμου Τύρναβου ενώ πήρε την διαβεβαίωση ότι άμεσα θα μεριμνήσει ο οργανισμός και από αύριο οι παραγωγοί μπορούν να ξεκινήσουν δηλώσεις ζημιάς.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πληγέντες παραγωγούς από αύριο και εντός 15 ημερών να πάνε να δηλώσουν τις καλλιέργειες τους που έπαθαν ζημιά από την χαλαζόπτωση. Ενώ απαιτούμε να υπάρξουν άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις-αποζημιώσεις διότι τίθεται για ακόμη μια φορά ζήτημα επιβίωσής των αγροτών και των οικογενειών τους. Αμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αιτία χωρίς αύξηση των ασφαλίστρων με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com