Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΕΣΥ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ

Στα Φάρσαλα περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

Στα Φάρσαλα βρέθηκε το πρωί ο βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας. Αρχικά, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου σε ενδιαφέρουσα συζήτηση ανέπτυξε συνοπτικά τις 10 δράσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση του ΕΣΥ.

1) Αύξηση της χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό στο μέσο ευρωπαϊκό όρο με ταυτόχρονη άντληση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα και προσέλκυση επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα.

2) Αποκέντρωση του συστήματος. Μετατροπή του υπουργείου υγείας σε επιτελικό όργανο στρατηγικού σχεδιασμού, ρύθμισης και ελέγχου. Γεωγραφική ταύτιση Υ.ΠΕ με Περιφέρειες.

3) Ενιαίο σύστημα ΠΦΥ με τον ΕΟΠΠΥ ρυθμιστή και  εγγυητή της αξιοποίησης της δημόσιας δαπάνης. Κέντρα Υγείας σε όλους τους αγροτικούς και ημιαστικούς Δήμους, Πολυδύναμα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας σε όλα τα μεγάλα Αστικά Κέντρα με δίκτυο υπηρεσιών στα δημοτικά διαμερίσματα. Ελεύθερη επιλογή ιατρού (οικογενειακού & ειδικότητας).

4) Αδιάβλητη διαδικασία επιλογής στελεχών στο ΕΣΥ με δημόσιες προκηρύξεις και διαφανή κριτήρια.

5) Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και την ΠΦΥ. Συμβάσεις με γιατρούς. Αξιολόγηση της ιατρικής πράξης. Η εισαγωγή άριστων πρακτικών, η τήρηση πρωτοκόλλων θεραπείας και η αναμόρφωση του ΚΕΣΥ είναι κομβικής σημασίας.

6) Υπηρεσίες e-health. Μετάπτωση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα, ένα σύστημα χωρίς χαρτί και φιλμ.

7) Σύσταση ειδικών κέντρων για την διαχείριση χρόνιων νοσημάτων (διαβήτης, υπέρταση κλπ) που θα λειτουργούν 24 ώρες, 365 ημέρες τον χρόνο, που θα μπορούν να συστεγάζονται με Νοσοκομεία ή Κ/Υ.

8) Μείωση της συμμετοχής πολιτών στα φάρμακα με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό μείωσης για χαμηλόμισθους/χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση της εισφοράς για υγεία στις επικουρικές συντάξεις.

9) Άμεση ολοκλήρωση της αποασυλοποίησης  και στελέχωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

10) Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Αντιδήμαρχο καθαριότητας και Ηλεκτρισμού, πέρασμα από τη λαϊκή αγορά και χαλαρή κουβέντα στην πλατεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ