ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

Παρέμβαση της υποψήφιας βουλευτή Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Β. Τσίτα που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων, με αφορμή τις ζημιές από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις 

Είναι αδιανόητο ο αγροτικός κόσμος του νομού σήμερα να βρίσκεται σε απόγνωση λόγω της  χαλαζόπτωσης, όταν υπάρχει τρόπος και μέσα να αποφευχθεί η καταστροφή. Μέσα σε ένα μήνα και λίγο μετά μάλιστα από τις εξαγγελίες του ΕΛΓΑ για εναέρια προστασία, ο νομός έχει στην κυριολεξία ισοπεδωθεί.

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι κτύπημα στην πλάτη, καταμέτρηση των ζημιών και βλέπουμε. Αν ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν το επιτρέπει να υπάρξει άμεση κρατική χρηματοδότηση, τίθεται ξεκάθαρα θέμα επιβίωσης των αγροτικών οικογενειών.

Το κράτος σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από αντιαγροτικούς κανονισμούς και διατάξεις. Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη που πρέπει να αναληφθεί εδώ, σήμερα, τώρα.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Τις πληγείσες περιοχές στα Φάρσαλα επισκέφθηκε σήμερα η υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής Βασιλική Τσίτα. Σε σύσκεψη που ακολούθησε με τη Δημοτική αρχή, εξετάστηκαν οι πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ληφθούν για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, αλλά και οι δυνατότητες για την ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ‘’Ο αγροτικός κόσμος είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που μένει αναξιοποίητο, πρέπει να στηρίξουμε ουσιαστικά με έργα και όχι με λόγια τους ανθρώπους που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Ειδικά την ώρα που μας έχουν ανάγκη ’’

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ