ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων δήμου Λαρισαίων

Η δίχρονη Προσχολική Αγωγή αποτελεί ώριμο και αναγκαίο μέτρο που όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τώρα με ένταση βιώνουμε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, και στο δήμο μας, όπου τα παιδιά μας θα στοιβάζονται σε αίθουσες προκάτ (και μάλιστα σε αυλές σχολείων) ή θα μετακινούνται μακριά από το σπίτι τους για να πάνε στο νηπιαγωγείο.

Όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και υποχρηματοδότησης αλλά και των ηθελημένων «παραλήψεων» του ν. 4521/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που θεσμοθέτησε την έναρξη εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στα Δημόσια Νηπιαγωγεία αλλά σε βάθος τριετίας και χωρίς …δημοσία δαπάνη! Τα αποτελέσματα είναι αυτά που ζούνε τώρα οι γονείς και τα παιδιά και στο δήμο μας.

Απάντηση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι η επαναφορά την αναχρονιστικής πρότασης της ΚΕΔΕ και του Πατούλη για κατάργηση της δίχρονης υποχρεωτικής και το πέρασμα των νηπιαγωγείων στην ευθύνη την Τοπικής Διοίκησης.Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν την ευθύνη να λύσουν προβλήματα ανάλογα με την ένταση και όπως θα εκφραστούν σε κάθε δήμο και περιοχή.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ : Δεν παίζουμε με τις ανάγκες των παιδιών μας!!!

Όλοι μαζί οι γονείς  διεκδικούμε και  απαιτούμε:

 Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν Δομές για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

 άμεσα γενναία χρηματοδότηση για πρόγραμμα ανέγερσης νηπιαγωγείων, δέσμευση κατάλληλων χώρων.

 15 παιδιά ανά τμήμα.

 Ολοκληρωμένη λειτουργία ολοήμερων με σίτιση ( μαγειρία, μάγειρες, τραπεζοκόμους), χώρους ξεκούρασης κ.λ.π

 Μαζικούς διορισμούς για μόνιμο παιδαγωγικό, ειδικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.

 Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας. Δωρεάν και Δημόσια η φοίτηση για όλα τα παιδιά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...