ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος στο νομό Στέλιο Τσικριτσή πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά του Τυρνάβου μοράζοντας προεκλογικό υλικό και ενημερώνοντας καταστηματάρχες και καταναλωτές για τις θέσεις του κόμματος για τους μικροεπαγγελματίες και εμπόρους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις  ρυθμίσεις που πραγματοποίησε πριν λίγο καιρό για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους επιδιώκει προεκλογικά να μεταμφιεστεί σε σωτήρα τους και να περιορίσει τις αντιδράσεις που γέννησε η ίδια η πολιτική της, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αυτή η πολιτική διατηρεί και σήμερα άθικτο όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο :

τη φορολόγηση από το 1ο ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, τα δημοτικά τέλη πάσης φύσης που επιβάλλονται στη λογική της ανταποδοτικότητας, τις ασφαλιστικές εισφορές στο 20% του εισοδήματος. Το ΚΚΕ υποστήριξε και έφερε στην βουλή αιτήματα τα οποία διεκδικούν και οι συνδικαλιστικοί φορείς.

Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και την κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος.

Την άμεση κατάργηση τόκων και προστίμων για τα χρέη στην εφορία, όπως και το 30% του χρέους για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα ως 12.000 ευρώ.

Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά υγείας.

Την οριστική κατάργηση της εισφοράς υγείας (6.95% του εισοδήματος) και την κάλυψη των αναγκών υγείας-πρόνοιας για όλους εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό

Την κατάργηση του συνυπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών μαζί με το φορολογητέο εισόδημα, ως βάση υπολογισμού των εισφορών της επόμενης χρονιάς

Την άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές και πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 10% του  πραγματικού εισοδήματός τους.

Την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες.

Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καλεί τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους να μην εξαπατηθούν από την κυβέρνηση ή τη δήθεν αντιπολίτευση της ΝΔ κλπ. Ότι αποσπούν είναι αποτέλεσμα της λαϊκής πίεσης και του αγώνα, στον οποίο αταλάντευτα πρωτοστατεί το ΚΚΕ. Και στις επερχόμενες εκλογές, οι αυτοαπασχολούμενοι όπως και οι μισθωτοί, έχουν την ευκαιρία να δυναμώσουν τη φωνή τους, την πίεση, την αποτελεσματικότητα των αγώνων τους στηρίζοντας το ΚΚΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ