ΣΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ ΜΕ ERASMUS+KA2 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 5ου Δ. Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελευταία κινητικότητα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου στo πλαίσιo σχεδίου ERASMUS+ ΚΑ2 με θέμα «Don’t forget what really matters», «Μην ξεχνάς τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή», στο Guelbene της  Λετονίας.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Μπάκου Καλλιόπη και Βελεσιώτου Αικατερίνη

Η διεθνής ομάδα της  τελευταίας – απολογιστικής  συνάντησης απαρτίζονταν από εκπαιδευτικούς από την Ισπανία (συντονίστρια χώρα ), Ελλάδα, Πολωνία, Ιταλία και Λετονία.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και το ευρύτερο κοινό που συμμετείχε στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές πάνω στα φλέγοντα  θέματα της προσφυγιάς, της λειψυδρίας και της ανακύκλωσης.

Σκοπός της συνάντησης  ήταν η σύνοψη του σχεδίου-δράσεων, η ολοκλήρωση της τελικής αναφοράς, η παρουσίαση και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του έργου, η ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τις δραστηριότητες διάχυσης και βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων.

Το κλίμα μεταξύ των  εκπαιδευτικών ήταν ιδιαίτερα θερμό και συγκινησιακά φορτισμένο, καθώς αυτή ήταν η τελευταία τους συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος.

Μέσα από την πολιτισμική αλληλεπίδραση της εκπαιδευτικής αυτής συνάντησης έγινε εμφανές ότι οι αξίες της αποδοχής και του αμοιβαίου σεβασμού που πρεσβεύουν τα προγράμματα Erasmus+ μπορούν να βελτιώσουν την εκπαιδευτική πρακτική και να θέσουν τις βάσεις για έναν καλύτερο κόσμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ