Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος σε δήλωσή του σχετικά με την νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Στάυρος Αραχωβίτης για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαφαίνονται στην αγορά του επιτραπέζιου ροδάκινου και των νεκταρινιών,

αναφέρει τα εξής:

«Η Κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν την διάθεση του επιτραπέζιου ροδάκινου και των νεκταρινιών και οι οποίες  ενδιαφέρουν άμεσα τους παραγωγούς στην περιοχή του Τυρνάβου, καθώς ετοιμάζεται πρόταση για πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών.

Μετά από σχετική επικοινωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώθηκα για την άμεση ενεργοποίηση του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης μέσω των Ομάδων Παραγωγών που εκτελούν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με κοινοτικούς πόρους και επιπλέον για την κατάθεση σχετικού φακέλου στην Ε.Ε. με σκοπό την έγκριση έκτακτου εθνικού προγράμματος δωρεάν διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης, μέσω Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών, που θα αφορά όλους τους ροδακινοπαραγωγούς, συνεταιρισμένους και μη.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση φροντίζει συντονισμένα για το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς στο ελληνικό επιτραπέζιο ροδάκινο και άλλα πυρηνόκαρπα. Μάλιστα, αυτές τις μέρες φιλοξενείται στη χώρα μας κινέζικη αντιπροσωπεία, με σκοπό τις τελικές τεχνικές διευθετήσεις των εξαγωγών.

Οι θετικές αυτές ενέργειες της κυβέρνησης αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στέκεται δίπλα στους παραγωγούς και ακούει τα προβλήματά τους, έχοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση του εισοδήματός τους και τη θέση τους στην παγκόσμια αγορά.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ