ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΝ Η ΟΓΕ

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους δύο αγωνιστές φοιτητές που δικάζονται εξ αναβολής στις 19 του Ιούνη του 2019.

Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε «μηδενική ανοχή» στη λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Συρία, ακριβώς επειδή έθιγε τον πυρήνα της στρατηγικής της. Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, η περισσή υποκρισία με την οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να «προστατεύσει» το άγαλμα του σφαγέα των λαών Τρούμαν, συντασσόμενη με τα συμφέροντα των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, η χρήση των πιο άγριων μέτρων καταστολής ενάντια στο εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα, οι βαριές και αστήρικτες κατηγορίες ενάντια στους δύο φοιτητές συνιστούν ένα πλαίσιο ενίσχυσης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και κινδύνου για τον ελληνικό λαό και κάθε λαό ο οποίος εμπλέκεται σε αυτά.

Είμαστε περήφανες για τη στάση των παιδιών αυτών, των «παιδιών μας». Σταθήκαμε στο πλάι τους από την πρώτη στιγμή, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα τους με όλες μας τις δυνάμεις και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε,  απαιτώντας την αθώωσή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ