ΑΘΗΝΑ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

“Τρέφω μεγάλο σεβασμό για το έργο που επιτελείτε, σε καθημερινή βάση. Ως νέος άνθρωπος, που έχω ωφεληθεί πρωτίστως από τη δημόσια παιδεία και, σε δεύτερο επίπεδο από τη δημόσια υγεία, αναγνωρίζω την αξία τους, ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε ως κοινωνία. Δεσμεύομαι ότι θα έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας

και ότι θα είμαι μια δυναμική και τεκμηριωμένη φωνή, παλεύοντας για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας”, τόνισε η υποψήφια βουλευτής Λάρισας, Αθηνά Σιαφαρίκα, στις συναντήσεις που είχε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές, κτιριακές και ξενοδοχειακές, καθώς και οι σημαντικότατες ελλείψεις σε προσωπικό -ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, ακόμη και τεχνικό- είναι τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στο ΓΝΛ, σύμφωνα με τους εργαζόμενους. Ως κύριες αιτίες για την πρωτοφανή κατάρρευση που βιώνει αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο προβάλλονται ο συνεχώς μειούμενος προϋπολογισμός, η αποχώρηση (λόγω συνταξιοδότησης) ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς ταυτόχρονη αναπλήρωση των κενών που δημιουργούνται, καθώς και η έλλειψη κεντρικού προγραμματισμού για τη συντήρηση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών.

Ο μεγαλύτερος, ωστόσο, προβληματισμός διοίκησης, γιατρών και νοσηλευτών, αφορά στη μη αναπλήρωση ιατρικών ειδικοτήτων, γεγονός που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο σημαντικών κλινικών, όπως η γαστρεντερολογική και η νευροχειρουργική, με τους εκπροσώπους του ΓΝΛ να επισημαίνουν και τις δυσλειτουργίες του οργανικού φορέα του νοσοκομείου -”αν δεν προσληφθεί προσωπικό, αν δεν λειτουργήσει σωστά η οργανική δομή του νοσοκομείου, τότε θα κλείσει από μόνο του”, σημείωσαν χαρακτηριστικά. Στη συνάντηση μετείχαν ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ, Δημήτριος Λιόλιος, ο διευθυντής της ΜΕΘ, Απόστολος Κομνός, η διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας, Βάσω Κοκάρα, η πρόεδρος, Έφη Χύτα και ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Μπίτουλας του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΛ.

Από την πλευρά της η κ.Σιαφαρίκα τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία και την αξία της δημόσιας υγείας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναδιοργάνωσης του ελληνικού συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας, κυρίως σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Τέλος η κ.Σιαφαρίκα επισκέφτηκε πτέρυγες του ΓΝΛ προκειμένου να συνομιλήσει με το προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ δέχθηκε ευχές για επιτυχία στον αγώνα της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ