ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συγκινητικές στιγμές μα και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στο 2ο ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας, με εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους να υποδέχονται κρατούμενο που τα κατάφερε παίρνοντας απολυτήριο και μοιράστηκε τη χαρά του μαζί τους.

Ο λόγος για το νεαρό Σαμβέλ από την Αρμενία, που βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια φυλακισμένος στη χώρα μας, ενώ παλεύοντας για μια νέα αρχή και αξιοποιώντας την ευκαιρία που του δόθηκε τα τρία τελευταία από αυτά φοιτά ως “κατ’ ιδίαν διδαχθείς” στο Λύκειο.

Ο Σαμβέλ έδωσε απολυτήριες εξετάσεις και πανελλαδικές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ ως φιλοξενούμενος του σχολείου, που τον στήριξε στον αγώνα του, έσπευσε να μοιραστεί την ξεχωριστή χαρά που ένοιωσε όταν πήρε στα χέρια του το απολυτήριο Λυκείου!

“Για σας μπορεί να μην είναι σημαντικός τίτλος”, μας είπε. “Για μένα όμως είναι μοναδική εμπειρία και τιμητική διάκριση. Γιατί είμαι ξένος, σπούδασα με πολλές δυσκολίες και ολοκλήρωσα τον αγώνα μου”. Εκφράζουμε κι εμείς τις ευχαριστίες μας σ’ όσους τον βοήθησαν και ιδιαίτερα στη διεύθυνση και το προσωπικό του Εσπερινού Λυκείου Λάρισας καθώς και στον υπεύθυνο εκπαίδευσης του Κ.Κ. Λάρισας. Πολλά συγχαρητήρια στον Σαμβέλ, ευχές για καλή συνέχεια στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και καλή κοινωνία”, αναφέρεται σε ανάρτηση του 2ου ΣΔΕ, που έκανε γνωστή μέσω διαδικτύου τη μικρή ιστορία του κρατούμενου.

Τα σχόλια περιττεύουν για τέτοια εξέλιξη, άλμα ζωής για τον κρατούμενο-εκπαιδευόμενο και γιατί όχι ένα βηματάκι για την κοινωνία που χάρη στις άοκνες προσπάθειες εκπαιδευτών και εθελοντών ανοίγει παράθυρο στην εκπαίδευση και τη μόρφωση χωρίς διακρίσεις.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ