Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ «ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ» ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τις σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος της εταιρίας «ΚΑΣΙΔΗΣ ΑΕ» επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας. Αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, συνομίλησε με τη Διοίκηση και εργαζόμενους, που του ανέφεραν

ότι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η υψηλή φορολογία και η γραφειοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια είδαμε μόνο φόρους, φόρους, φόρους και επιχειρήσεις να «μεταναστεύουν» σε γειτονικές χώρες. 4,5 χρόνια που είμαι βουλευτής «μάλλιασε» η γλώσσα μου να το λέω.

Εάν δεν μειώσουμε φόρους, δεν πατάξουμε τη γραφειοκρατία και δεν βελτιώσουμε το χρόνο απονομής της δικαιοσύνης, ανάπτυξη σταθερή δεν πρόκειται να δούμε. Και οι υγιείς επιχειρήσεις που παλεύουν καθημερινά ή θα «μεταναστεύσουν» ή θα μειώσουν προσωπικό απολύοντας εργαζόμενους.

Στην Εσθονία ολοκληρώνεται η διαδικασία έναρξης επιχείρησης σε δύο ώρες χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία σε καμία δημόσια υπηρεσία και όλες οι διαδικασίες γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Εδώ βασιλεύουν η χαρτούρα, οι σφραγίδες και οι αριθμοί πρωτοκόλλου. Είμαστε 100 χρόνια πίσω. Ακόμα περιμένω την κ. Γεροβασίλη να έρθει να μου απαντήσει στη Βουλή γιατί καθυστερούν οι ψηφιακές υπογραφές και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των υπηρεσιών. Κατέθεσα 6 φορές επίκαιρη ερώτηση και πάντα δήλωνε κώλυμα.

Διάβαζα προχθές για την Ιρλανδία. Μια χώρα 5 εκατομμυρίων κατοίκων κατόρθωσε να φιλοξενεί 1.400 πολυεθνικές επιχειρήσεις απασχολώντας 229.057 εργαζομένους και να εξάγει πάνω από 100% του ΑΕΠ της. Με τρεις απλές κινήσεις: σταθερή και χαμηλή φορολογία των επιχειρήσεων, απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης μιας εταιρείας και σύνδεση της εκπαίδευσης με τον ιδιωτικό τομέα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ